3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło orzechowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Masło orzechowe

  • 1 szczypta soli
  • 2 szklanki orzeszków arachidowych
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Masło orzechowe
  1. Wrzucić orzeszki i sól, miksować 1min/obr.6,5. Gdy masło w trakcie tej fazy ułoży się tak, że przestanie się miksować, należy przemieszać kopystką (oderwać od dna) i powtórzyć miksowanie 20s/obr.5,5.

    Opcjonalnie jak ktoś chce można dodać także łyżeczkę miodu. 

    Masło wychodzi bardzo smaczne i co najważniejsze, swoje tmrc_emoticons.;) 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super! Robię zawsze z prażonych orzeszków...

    Zgłoszony przez Pimaro na maja 14, 2019 at 16:53.

    Super! Robię zawsze z prażonych orzeszków niesolonych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • masełko super, dzieci zachwycone, ja jeszcze...

    Zgłoszony przez MałUa na stycznia 25, 2017 at 13:30.

    masełko super, dzieci zachwycone, ja jeszcze przed zmiksowaniem podprażyłam delikatnie orzechy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najlepsze!

    Zgłoszony przez etylka na stycznia 14, 2017 at 19:56.

    najlepsze!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło super

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 16, 2016 at 20:55.

    Wyszło super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ooooo fajny przepis )) muszę

    Zgłoszony przez Adin na lutego 24, 2016 at 22:38.

    ooooo fajny przepis tmrc_emoticons.))) muszę wyprbować !!!

    Adin

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze