Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Masło orzechowe
- 1 szczypta soli
- 2 szklanki orzeszków arachidowych
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Wrzucić orzeszki i sól, miksować 1min/obr.6,5. Gdy masło w trakcie tej fazy ułoży się tak, że przestanie się miksować, należy przemieszać kopystką (oderwać od dna) i powtórzyć miksowanie 20s/obr.5,5.
Opcjonalnie jak ktoś chce można dodać także łyżeczkę miodu.
Masło wychodzi bardzo smaczne i co najważniejsze, swoje
Masło orzechowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper! Robię zawsze z prażonych orzeszków...
Super! Robię zawsze z prażonych orzeszków niesolonych.
masełko super, dzieci zachwycone, ja jeszcze...
masełko super, dzieci zachwycone, ja jeszcze przed zmiksowaniem podprażyłam delikatnie orzechy.
najlepsze!
najlepsze!
Wyszło super
Wyszło super
ooooo fajny przepis )) muszę
ooooo fajny przepis
)) muszę wyprbować !!!
Adin