3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Marynowane czereśnie - Przetwory


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Marynowane czereśnie

  • goździki, kilka sztuk
  • 1000 g czereśni
  • 1 łyżki imbiru mielonego, lub imbiru świeżego
5

Przygotowanie

    Marynowane czereśnie
  1. Czereśnie układamy w słoikach, dodajemy goździki i imbir.

    Zalewa: 1/4 l wody, 1/4 szklanki octu 10%, 40 dkg cukru, szczypta soli.

    Wszystkie składniki wlewamy do naczynia miksującego i włączamy funkcję Varoma (temp. aż dojdzie do 100 st.C i bedzie widać, że cukier się rozpuścił)

    Czereśnie w słoikach zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 - 20 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W zależności od ilości sloików proporcjonalnie zwiększamy ilość składników zalemy.

Przepis z zeszytu mojej mamy tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawe czy octem jabłkowym mozna zastąpić ten...

    Zgłoszony przez aga108 na czerwca 14, 2018 at 13:33.

    Ciekawe czy octem jabłkowym mozna zastąpić ten zwykły ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z czym to się je? Jako przekąska czy jak?

    Zgłoszony przez Juskaize na czerwca 1, 2018 at 09:33.

    Z czym to się je? Jako przekąska czy jak?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do każdego słoika po 1

    Zgłoszony przez Kocica na czerwca 14, 2014 at 20:27.

    Do każdego słoika po 1 goździku i cienkim plasterku imbiru lub więcej jeżeli lubisz bardziej intensywny smak.

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na jakich obrotach Varoma?

    Zgłoszony przez awal na czerwca 5, 2014 at 14:58.

    Na jakich obrotach Varoma? 1czy soft? Czy do każdego słoika po łyzce imbiru? Wygląda smakowicie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aż dojdzie do 100 st.C i

    Zgłoszony przez Kocica na października 23, 2013 at 16:52.

    Aż dojdzie do 100 st.C i bedzie widać, że cukier się rozpuścił.

    Niedawno otworzyłam pierwszy słoiczek... pycha czereśnie, a ten syrop...   Love

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Varoma na ile czasu?

    Zgłoszony przez klusiaM na lipca 16, 2013 at 19:49.

    Varoma na ile czasu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomysł fajny,  ja  również

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 8, 2013 at 12:48.

    Pomysł fajny,  ja  również nie jadłam takich czereśni .Warto spróbować. tmrc_emoticons.) Dodaję do wypróbowania.Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nigdy nie jadłam marynowanych

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 5, 2013 at 18:46.

    Nigdy nie jadłam marynowanych czereśni tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda smakowicie, ciekawe

    Zgłoszony przez Koralinka na lipca 5, 2013 at 13:01.

    wygląda smakowicie, ciekawe jak smakuke, muszę spróbować Big Smile Uwielbiam goździki Big Smile

    Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze