3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Marynata do żeberek z grilla


Wydrukuj:
4

Składniki

marynatę

  • 2-3 cm imbiru, świeżego w cienkich plasterkach
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 gożdzik
  • 2-3 ziarna czarnego pieprzu
  • 50 g oleju
  • 50-70 g miodu
  • 30 g sosu sojowego
  • 45 g octu winnego, np. jabłkowego
  • 1-2 gałązki cząbru, świeżego
  • 1-2 łyżeczki soli
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    marynaty
  1. goździk i ziarna pieprzu zmiksować w suchym naczyniu 15 s / obr.9

    2.dodać imbir, czosnek i listki cząbru; posiekać 5-7 s / obr 6

    3.dodać resztę składników i wymieszać 3 min / 50*C / obr.2

    4. marynatą zalać ok. 1 kg żeberek pokrojonych na porcje; macerować conajmniej 3 godziny. Po wystudzeniu wstawić do lodówki -najlepiej na całą noc.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziewczyny, cieszę się, że

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 27, 2013 at 19:18.

    Dziewczyny, cieszę się, że smak Wam odpowiada  tmrc_emoticons.)  U nas też wszyscy  zajadają się takimi żeberkami, zresztą do szynki z grilla też pasuje tmrc_emoticons.)  Grażynko, następnym razem będziesz miała przepis pod ręką  tmrc_emoticons.;)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu przepis mi umknął :)  a

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 27, 2013 at 09:40.

    Love Elu przepis mi umknął tmrc_emoticons.)  a ostatnio robiliśmy grilla i szukałam przepisu tmrc_emoticons.)  Już dodałam do wypróbowania Love Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robilam kolejny raz-marynata

    Zgłoszony przez jajciucha na lipca 27, 2013 at 09:16.

    Robilam kolejny raz-marynata wysmienita! Wszyscy sie zachwycaja tmrc_emoticons.-)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, wanie zrobiam

    Zgłoszony przez jajciucha na lipca 14, 2013 at 15:45.

    Elu, wanie zrobiam marynate-jest genialna!!!!!!!!!!!!!! Zapach cudowny tmrc_emoticons.) Rodzinka lyka slinke czekajac na grilla tmrc_emoticons.;)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A inne mięsko też będzie

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 6, 2013 at 09:02.

    A inne mięsko też będzie dobre, ale takie trochę tłuściejsze  tmrc_emoticons.)  Do szynki albo drobiu robię trochę inną  tmrc_emoticons.)  A do karku jeszcze inną -taką ostrzejszą w smaku  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu ja najczęściej zalewam

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 6, 2013 at 09:00.

    Haniu ja najczęściej zalewam jeszcze ciepłą i jak wszystko wystygnie to zamykam pojemnik albo owijam folią spożywczą miskę i wkładam do lodówki. Ale można marynatę najpierw wystudzić a potem dodać mięsko i od razu wstawiać do lodówki  tmrc_emoticons.)  I tak, i tak będzie dobrze, tylko żeby mięsko skruszało i "doszło" smakiem do kosteczek  tmrc_emoticons.;)  to lepiej potrzymać w niej kilka godzin -całą nac  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Elu dobrze

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 6, 2013 at 07:01.

    Big SmileElu dobrze zrozumiałam Glasses ,że taką świeżą (ciepłą )zalewamy  żeberka? tmrc_emoticons.;) Czy do innych mięs będzie pasować? tmrc_emoticons.| Dokładam do wypróbowania tmrc_emoticons.;) Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja wypròbuje przy

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 5, 2013 at 22:39.

    I ja wypròbuje przy najblizszej okazji Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do kolekcji dzieki

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 5, 2013 at 12:45.

    Dodaje do kolekcji tmrc_emoticons.D dzieki Elu tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze