Tu jesteś:
4
Składniki
- 1000 gramów miąższu arbuza, wypestkowanego i pokrojonego w kostke
- 500 gramów cukru brązowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 pektyna jablkowa
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Arbuza przygotowac wieczorem: pokroic w kostke, wypestkowac, zostawic na cala noc na durszlaku, by obciekl. Nastepnie: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40min / 100° / obr 2. Pòzniej: 20min / Varoma / obr 2 (bez miarki, przykryc koszyczkiem). Przelac do sterylizowanych sloiczkòw. Marmolada z arbuza nie bedzie gesta, jak inne. Po ok. 2 tyg. zgestnieje nieco. Swietna jest zima do koktajli mlecznych, jogurtowych.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChętnie wypróbuję Dziękuję
Chętnie wypróbuję
Dziękuję za pomysł i przepis, pozdrawiam!
Marmolada z samego arbuza nie
Marmolada z samego arbuza nie gestnieje, tak jak inne marmolady, dzemy, niestety. Gestnieje troche po ok. 2 tygodniach, albo w lodòwce. Jest " diabelnie" slodka, wiec wiecej cukru dodawac nie trzeba . Uzywam do mlecznych koktajli, albo z jogurtem naturalnym, jest super i zima pije troche lata
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
OOO marmolada z arbuza, nigdy
OOO marmolada z arbuza, nigdy takiej nie jadłam ani nie widziałam. Wypróbuję napewno. Dzięki Vercia za super pomysł
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Na pewno wypróbuję, nigdy nie
Na pewno wypróbuję, nigdy nie przetwarzałam arbuza, uważałam ten owoc za sezonowy... Człowiek całe życie się uczy
Dzięki! Podoba mi się zwłaszcza to wykorzystanie do koktajli.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/