3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MARMOLADA DYNIOWO-BANANOWA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

  • 300 g miąższu z dyni
  • 300 g bananów mocno dojrzałych
  • 150 g cukru brązowego/xylitolu, opcjonalnie
  • skòrka z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
5

Przygotowanie

  1.  

    wszystkie składniki na marmoladę poza sokiem z 1/2 cytryny umieszczamy w kielichu i miksujemy 6 sekund, obroty 8.

     

    2. gotujemy dżem :

    czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100

     

    3. dodajemy sok z 1/2 cytryny i ugotowaną marmoladę ponownie mixujemy 15 sekund / obroty 9

     

    4.  przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • kasisko1 napisał: Dziękuję za

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 15, 2012 at 15:28.

    kasisko1

    Dziękuję za przepis, wypróbuję go jak tylko dojrzeje dynia, która rośnie w ogrodzie. Big Smile

    Zazdroszczę tej dyni tmrc_emoticons.;)  Musi być pyszna taka prosto z ogrodu do TM Love

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Anna500 napisał: Ciekawy

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 15, 2012 at 15:26.

    Anna500

    Ciekawy przepis. Mam nastepny pomysł na zime tmrc_emoticons.D dziekuję za inspirację tmrc_emoticons.D

    Bardzo proszę tmrc_emoticons.;)

    Cieszę się, że się spodobał .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis,

    Zgłoszony przez kasisko1 na sierpnia 13, 2012 at 12:45.

    Dziękuję za przepis, wypróbuję go jak tylko dojrzeje dynia, która rośnie w ogrodzie. Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis. Mam nastepny

    Zgłoszony przez Anna500 na sierpnia 12, 2012 at 21:44.

    Ciekawy przepis. Mam nastepny pomysł na zime tmrc_emoticons.D dziekuję za inspirację tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze