thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 12/08/12
zmieniono dnia: 12/08/12

Składniki

  • 300 g miąższu z dyni
  • 300 g bananów mocno dojrzałych
  • 150 g cukru brązowego/xylitolu, opcjonalnie
  • skòrka z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    wszystkie składniki na marmoladę poza sokiem z 1/2 cytryny umieszczamy w kielichu i miksujemy 6 sekund, obroty 8.

     

    2. gotujemy dżem :

    czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100

     

    3. dodajemy sok z 1/2 cytryny i ugotowaną marmoladę ponownie mixujemy 15 sekund / obroty 9

     

    4.  przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MARMOLADA DYNIOWO-BANANOWA

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 15, 2012 at 15:28

    kasisko1

    Dziękuję za przepis, wypróbuję go jak tylko dojrzeje dynia, która rośnie w ogrodzie. Big Smile

    Zazdroszczę tej dyni tmrc_emoticons.;)  Musi być pyszna taka prosto z ogrodu do TM Love

    Pozdrawiam!

  • sierpnia 15, 2012 at 15:26

    Anna500

    Ciekawy przepis. Mam nastepny pomysł na zime tmrc_emoticons.D dziekuję za inspirację tmrc_emoticons.D

    Bardzo proszę tmrc_emoticons.;)

    Cieszę się, że się spodobał .

  • sierpnia 13, 2012 at 12:45

    Dziękuję za przepis, wypróbuję go jak tylko dojrzeje dynia, która rośnie w ogrodzie. Big Smile

  • sierpnia 12, 2012 at 21:44

    Ciekawy przepis. Mam nastepny pomysł na zime tmrc_emoticons.D dziekuję za inspirację tmrc_emoticons.D