thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Trudny
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 22/10/14

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek, extra virgin
  • 2 jajka, (po 60 g)
  • 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić 2min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Ciasto uformować w kulę, zapakować w folię spożywczą i pozostawić na 15 minut.
    2. Za pomocą wałka lub maszynki do makaronu rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni na cienkie, prostokątne kawałki. Posypać ciasto makaronowe mąką, żeby się nie sklejało. Można również użyć maszynki do makaronu. Rodzaje makaronu: Lasagne lub ravioli: pokrojone w kwadraty (około 20 x 10 cm)Tagliatelle: pokrojone w paski (2 x maks. 30 cm)Farfalle: pokrojone w małe prostokątne kawałki (2 x 5 cm), ściśnięte w środku tak, aby utworzyły kształt motyla.
    3. Gotować makaron w osolonej, wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty.
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makaron jajeczny

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?