3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kostka rosolowa w TM31


Wydrukuj:
4

Składniki

0 słoik/słoiki/słoików

1 sloik kostki

  • 300 gramów mięsa mielonego
  • 300 gramów warzyw, mieszanych (seler, marchewka, cebula, 2 listki szalwi, 1 galazka rozmarynu, zabek czosnku ), w kawalkach
  • 300 gramów soli gruboziarnistej
  • 30 gramów czerwonego wytrawnego wina
  • 1 listek laurowy, wedlug uznania
  • 1 goździki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Do garnka wlozyc mieso i zmielic  10s/obr7,  odlozyc na bok. Nastepnie wlozyc  warzywa, zmielic  10s/ obr5. Dodac sòl, zmielone mieso, wino, lisc laurowy, gozdzik i gotowac : 25- 30 min / Varoma / obr 1. Po ugotowaniu, doprowadzic powoli do obr 6- 7. Nastepnie homogenizowac wszystko: doprowadzic powoli do obr 10 i kontynulowac przez 1min.  Wystudzic. Przechowywac w lodòwce do 2 miesiecy, w zamknietym pojemniku.  Uzywac zamiast kostki rosolowej, bulionowej.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy