3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konserwa pomidorowa ( gotowy sos pomidorowy)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1000 gramów pomidoròw, swiezych, dojrzalych
  • 1 mala cebulka
  • pietruszka, seler
  • świeża bazylia
  • tymianek, suszony
  • pieprz, sól do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pomidory umyc, pokroic na kawalki, zostawic na durszlaku na 15min, zeby obciekly. Nastepnie wlozyc je do Blokada naczynia miksującego razem z cebula przekrojona na 4, selerem pokrojonym na kawalki: 30min / Varoma / Obroty wsteczne / obr 1, z miarka pòlodkryta. Dodac pozostale skladniki, odczekac kilka minut, : 30sek / obr 8 (jesli wolimy bardziej zmielone: 1min / obr tmrc_emoticons.8). Przelewamy do wysterylizowanych sloiczkòw.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • polecam

    Zgłoszony przez Wienia17 na października 15, 2019 at 22:08.

    polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ta pietruszka to ma być korzeń czy nać? Bo...

    Zgłoszony przez k_a_s_z_a na września 6, 2017 at 22:15.

    Czy ta pietruszka to ma być korzeń czy nać? Bo jak korzeń dodam po gotowaniu to chyba nie będzie dobrzetmrc_emoticons.( Czy wrzycać korzeń razem z selerem?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasteryzujecie czy

    Zgłoszony przez betka142 na października 10, 2016 at 18:29.

    Pasteryzujecie czy zostawiacie do góry dnem i jest ok?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam. Smaczny i bardzo

    Zgłoszony przez mima_2 na października 4, 2016 at 21:13.

    Polecam. Smaczny i bardzo przydatny w kuchni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry, jako baza do

    Zgłoszony przez mikulina na września 4, 2014 at 12:58.

    Bardzo dobry, jako baza do pizzy.

    Zrobilam rownież spaghetti bolognese wg wskazówek w komentarzu... Rewelacja !

    Love

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodałam do ulubionych :) w

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 30, 2013 at 20:53.

    dodałam do ulubionych tmrc_emoticons.) w tym roku mam posadzone pomidory odmiana Lima akurat na przetwory Love  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, Mam wielka ochotę na

    Zgłoszony przez Asiak1 na września 18, 2012 at 18:37.

    Witam,


    Mam wielka ochotę na zrobienie tego sosu, ale nie wiem czy pietruszka i seler powinny byc zielone czy korzenie? Prosze o szybka odpowiedx bo pomidory czekają tmrc_emoticons.)


    Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karolinko, jak juz wczesniej

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 18, 2012 at 12:20.

    Karolinko, jak juz wczesniej Ci napisalam, skòrki nie wyrzucasz !!!!! Absolutnie !!!!!! Pomidory ze skòrka !!!!!  Pomidoròw nie parzysz, nie obierasz.... gotujesz wszystko razem !!!! Skòrka nie bedzie nikomu przeszkadzac, bo jest miksowana na koncutmrc_emoticons.)  -" Żal skórki wyrzucać ale dotąd w przecierach mi przeszkadzała" -   Bedzie szybciej i zachowasz wszystkie witaminkiBig Smile Big Smile  Daj znac, jak wyszlotmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • veronica - dziękuję Będę

    Zgłoszony przez Karolinad2 na sierpnia 18, 2012 at 09:05.

    veronica - dziękuję tmrc_emoticons.)

    Będę próbować! Mamy już takie pomidory, że palce lizać - polne, słodkie, zdrowe - wow! Myślę jak je zatrzymać na cały rok - najlepiej w całości i tej formie Big Smile Żal skórki wyrzucać ale dotąd w przecierach mi przeszkadzała. Wypróbuję ten przepis - dziękuję jeszcze raz tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos jest gestawy, oryginalny

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 9, 2012 at 23:36.

    Sos jest gestawy, oryginalny wloski sos, taki w sam raz.  Tak to tutaj wyglada, " iscie po wlosku" tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Sos jest prosty, gotowy, tylko do podgrzania i do uzytku Big Smile . Kto lubi rzadszy, moze na czas podgrzewania dodac ciut ugotowanej wody ( nie surowej !!! ). Sos ma naprawde szerokie  zastosowanie, mozna pozmieniac ziola, dodac wiecej tego, a mniej tamtego, dac czosnek ; mozna tez swietnie zrobic ragù ( sos z miesem, mysle, ze wszyscy doskonale znaja, bolognese tmrc_emoticons.;) - rozdrabniamy marchew, seler, cebule, dodajemy olej, mieso mielone , dusimy na temp. Varoma, dodajemy wode ( przegotowana) i sos. Pare minutek i po robocietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Swietny do makaronu (wszelkiego rodzaju), do pizzy ( nie dodawac za duzo ziòl, jesli ma takie przeznaczenie, lepiej by byl prosty, a potem, dorzucic ciut wiecej na pizze ), do kopytek, do polenty ( + zeberka i kielbaski tmrc_emoticons.) ); do cukini lub innych warzyw w sosie, do fasoli, soczewicy...  itd., itd....tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Mozna dolozyc mieso albo iliwki, albo rybki, albo papryke.... wyjda nam w ten sposòb ròzne rodzaje typowo wloskich sosòw. Jak ktos potrzebuje porady, pomoge z checia Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, świetny sos do

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 9, 2012 at 21:06.

    Veroniko, świetny sos do pizzy na zimę.Big Smile Dodaję do swojej kolekcji i przesyłam znajomym (moim klientkom)tmrc_emoticons.)  Ja w ubiegłym roku publikowałam przecier pomidorowy, zupełnie podobny do Twojego sosu, tylko bez ziół. Typowy na zupęCooking 6

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Veroniko cieszę się że

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 9, 2012 at 15:14.

      Big Smile Veroniko cieszę się że podałaś ten przepis,my uwielbiamy sok pomidorowy szczególnie w zimie Big Smile i teraz zrobimy sos pomidorowy tmrc_emoticons.;) mam pytanie czy sos jest gęsty? Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie musza,

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 9, 2012 at 13:13.

    Nie musza, KarolinkoBig Smile Big Smile  Na koncu miksujemy wszystko , jak podalam, mozesz miksowac i przez 1min, to zalezy , jak kto lubitmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Kto woli kawaleczki, kto gladkotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis, moje

    Zgłoszony przez Karolinad2 na sierpnia 9, 2012 at 12:04.

    Ciekawy przepis, moje pytanie... nie muszą byc pomidory sparzone i obrane ze skórki?

    to byłoby super bo jest to dość uciążliwa czynność tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze