3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura truskawkowa z dodatkiem kwiatów czarnego bzu


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

konfitura truskawkowa

  • 1,2 kg truskawek
  • 450 g brązowego cuku, najlepiej jasnego
  • 16 baldachów czarnego bzu
  • 1,5 łyżki pestek cytrusów, -ok. 30 szt.
  • skórka otarta z 1 limonki
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok z jednej cytryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    konfitury
  1. truskawki umyć, odszypółkować, pokrojone na połówki, ćwiartki umieścić w naczyniu, zasypać cukrem i odstawić aż owoce puszczą sok (ok 1godziny)

    2.dodać skórki i sok  z cytrusów, wstawić koszyczek

    3.do koszyczka włożyć woreczek z podwójnie złożonej gazy z kwiatami bzu i pestkami cytrusów

    4.gotować 15 min / 100*C / obr Counter-clockwise operation Gentle stir setting naczynie wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia

    5.po 2-3 godzinach zagotować ponownie 10-12 min / 100*C / obr, Counter-clockwise operation   Gentle stir setting 

    6.koszyczek wyjąć, zawartość woreczka odcisnąć do konfitury i gorącą przekładać do wyparzonych słoików. zamknąć pokrywką, odstawić na pokrywkę i poczekać aż wystygnie Smacznego tmrc_emoticons.)  

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziewczyny, cieszę się że

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 24, 2013 at 23:49.

    Dziewczyny, cieszę się że takie połaczenie z kwiatami bzu Wam zasmakowalo  Big Smile  Ja robiłam już z dwóch porcji : połowa zjedzona a druga rozdana  Love  W środę robię kolejne słoiczki  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Elu konfiturka zrobiona

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 17, 2013 at 16:23.

    Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Elu konfiturka zrobiona wczoraj a zapach kwitów bzu rozchodzi się do dzisiaj  Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Pycha , polecam Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik zrobiony pychotka

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 14, 2013 at 16:27.

    Dżemik zrobiony Big Smile pychotka tmrc_emoticons.) jeden słoik pożarty  a reszta w spiżarce schowana na zimę  Love  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny Elu, problem, ze nie

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 13, 2013 at 17:21.

    Swietny Elu, problem, ze nie mam bzu tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(  Ale przepis wspanialy tmrc_emoticons.)  Zostaw mi sloiczek, to kiedys moze wpadne do Ciebie i sobie zabiore Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Dziękuje Elu za odpowiedz

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 13, 2013 at 13:08.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Dziękuje Elu za odpowiedz Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ilonaw napisał: To trzeba się

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 13, 2013 at 10:19.

    ilonaw

    To trzeba się wybrać na kwiatki czarnego bzu Big Smile tmrc_emoticons.)

     

    Ilonko, w naszych okolicach większość kwiatostanu czarnego bzu jest już odpowiednia do zerwania  tmrc_emoticons.)  Jutro wybieram się na kwiaty na syrop i nalewkę  tmrc_emoticons.;)  A tym z własnego ogrdu pozwolę zamienić się w owoce i jesienią zrobię syropek z owoców  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniko pestki z dowolnych

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 13, 2013 at 10:10.

    Moniko pestki z dowolnych cytrusów: cytryny, pomarańcze, limonka... W temacie Pektyna jabłjkowa na pierwszej stronie,  wpis nt 26:  http://www.przepisownia.pl/content/pektyna-jab%C5%82kowa-0#comment-40566  pisałam o naturalnej pektynie zawartej w pestkach cytrusów  tmrc_emoticons.)  W pestkach grapefuita też są; ale jest też ta goryczka...  tmrc_emoticons.~  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To trzeba się wybrać na

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 13, 2013 at 07:52.

    To trzeba się wybrać na kwiatki czarnego bzu Big Smile tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu pyszny przepis, zrobie na

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 13, 2013 at 07:49.

    Elu pyszny przepis, zrobie na zime tmrc_emoticons.D bedzie nowa konfiturka tmrc_emoticons.D kwiat bzu jest pyszny, moja Mama robi sok z kwiatow bzu w sloiczki, jest bardzo dobry na przeziebienia tmrc_emoticons.D robi takze nalewke z tego soku tmrc_emoticons.D poprosze ja o przepis to dodam w przetworach tmrc_emoticons.D dziekuje Eluniu tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Elu dzięki za przepis  A

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 13, 2013 at 07:23.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Elu dzięki za przepis tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> A teraz oczywiście pytanko : pestki z dowolnych cyrtusów ? limonka,pomarańcza...czy tak ?tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Elu dziękuję za

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 13, 2013 at 05:37.

    Big SmileElu dziękuję za konfiturę.Zapisane ,będzie robione

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze