Tu jesteś:
4
Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
sos
- 30 g octu winnego
- 100 g cukru bialego
- 1 czubate łyżki soli stołowej
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty pieprzu ziolowego,papryki,cynamon,gałkę muszk.
- 2 ziela angie
- 3 2-3 goździki opcjonalnie
- 1 duża cebula
- 1000 g dojrzałych czerwonych ,mięsitych pomidorów
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Pomdory i cebulę wrzuć do naczynia i rozdrobnij 10 s obr.8. Dodaj pozostałe składniki (bez octu) i gotuj 15 min.100 C obr.2. Wlej ocet I zagotuj 7min.100C obr.4.
Gorące przełóż do słoików.
Można używać jako sos do pizzy, makaronu.
ketchup
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPolecam! Pychotka
Polecam! Pychotka
Dobry ale - konsystencja nie
Dobry ale - konsystencja nie ketchupowa, zbyt wodnista, dlatego tez pierwszy etap wydłużyłam do 0,5h i robiłam w temp. Varoma (z nałozonym koszyczkiem na pokrywkę), drugi etap po dodaniu octu tez w temp. varoma i wyszło "gęściej". Mi osobiście przeszkadza cynamon ale generalnie ketchup wyszedł niezły.
Nie nigdy nie obieraj do TM
Nie nigdy nie obieraj do TM pomidorów
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Czy pomidory sie obiera przed
Czy pomidory sie obiera przed ugotowaniem?
dodane do wypróbowania
dodane do wypróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.