Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
sos
- 30 g octu winnego
 - 100 g cukru bialego
 - 1 czubate łyżki soli stołowej
 - 1 płaskie łyżeczki do herbaty pieprzu ziolowego,papryki,cynamon,gałkę muszk.
 - 2 ziela angie
 - 3 2-3 goździki opcjonalnie
 - 1 duża cebula
 - 1000 g dojrzałych czerwonych ,mięsitych pomidorów
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomdory i cebulę wrzuć do naczynia i rozdrobnij 10 s obr.8. Dodaj pozostałe składniki (bez octu) i gotuj 15 min.100 C obr.2. Wlej ocet I zagotuj 7min.100C obr.4.
Gorące przełóż do słoików.
Można używać jako sos do pizzy, makaronu.
ketchup
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Polecam! Pychotka
            
Dobry ale - konsystencja nie ketchupowa, zbyt wodnista, dlatego tez pierwszy etap wydłużyłam do 0,5h i robiłam w temp. Varoma (z nałozonym koszyczkiem na pokrywkę), drugi etap po dodaniu octu tez w temp. varoma i wyszło "gęściej". Mi osobiście przeszkadza cynamon ale generalnie ketchup wyszedł niezły.
Czy pomidory sie obiera przed ugotowaniem?
Nie nigdy nie obieraj do TM pomidorów