Tu jesteś:
4
Składniki
- 1kg ,wypestkowanych ,obranych, pokrojonych w grubą (1,5 cm x1,5cm) kostkę jabłek., 80 g cukru, sok z cytryny.
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Jabłka skrapiamy sokiem z cytryny , umieszczamy w naczyniu dodajemy cukier i gotujemy 7-8 minut , temp 100 stopni ,obroty wsteczne. Gorące przekładamy do przygotowanych słoików ,zakręcamy pokrywkę i odwracamy słoik do góry dnem. Gotowe!
Na zimę jak znalazł – jabłka ,prażone ,które w sklepie kosztują ok.6-7 zł, za słoik robimy sami.
SmacznegoWpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPytanie techniczne... w Tm6 program ma być...
Pytanie techniczne... w Tm6 program ma być ustawione na ,,wolne gotowanie,, czy ,,fermentowanie,
Bardzo lubię ten przepis . ...
Bardzo lubię ten przepis
.
Używam różnych gatunków jabłek i zazwyczaj daję mniej cukru. Polecam
Bardzo fajny przepis....
Bardzo fajny przepis.
Ja dodałam troszkę cynamonu.
Przepis super! Polecam. Można zmniejszyć...
Przepis super! Polecam. Można zmniejszyć proporcje cukru w zależności od słodkości jabłek. Dodałam jeszcze sok z całej cytryny.
Przepyszne
Przepyszne
Czy ktoś robił te jabłka bez cukru i może...
Czy ktoś robił te jabłka bez cukru i może potwierdzić ze wyszły❓
Jak te jabłka przechowywać najlepiej?
Jak te jabłka przechowywać najlepiej?
Bardzo fajny przepis ale u mnie jablka byly...
Bardzo fajny przepis ale u mnie jablka byly jeszcze zbyt twarde a wiec dodalem jeszcze pare minut. Do lepszego smaku odrobina cukru waniliowego i cynamonu i zeby nie bylo zbyt geste i lepiej sie wlewalo do sloiczkow dolalem pol filizanki wody.
Pycha !!
Robiłam wielokrotnie- są pyszne
Robiłam wielokrotnie- są pyszne
Pyszne i szybkie.
Pyszne i szybkie.
Przepis świetny, trafia do mojej kolekcji. Czas...
rewelacja, mam siatę jabłek z działki od...
rewelacja, mam siatę jabłek z działki od rodziców i już wiem co z nimi zrobię. Będzie idealnie na ciepłą szarlotkę w zimie
robię własnie .. zz renety i juz nie moge się...
robię własnie .. zz renety
i juz nie moge się doczekac smaku
Pyszota , niebo w gębie (Y)
Pyszota , niebo w gębie (Y)
rudoslawa
(Brak tematu)
obroty na 4 na kilka sekund i nawet kroić nie...
obroty na 4 na kilka sekund i nawet kroić nie trzeba
dodałam też cynamonu, a gorące przelałam do słoików i obróciłam do góry dnem - trzyma
Wyszły pyszne!czy nie trzeba pasteryzować by...
Wyszły pyszne!czy nie trzeba pasteryzować by postały dłużej?
Super!
Super!
Super przepis. Tylko ja nie dodaję cukru ale...
Super przepis. Tylko ja nie dodaję cukru ale troszkę cynamonu.
Brawo, świetny przepis. Szybko i pysznie
Brawo, świetny przepis. Szybko i pysznie
Pyszne
Pyszne
zrobilam .. na razie mam 40 słoiczków - pycha
zrobilam .. na razie mam 40 słoiczków - pycha
super
super
wyszły obłędne jeden ze moich smaków...
wyszły obłędne
jeden ze moich smaków dzieciństwa - dzięki za przepis. Miałam słodkie jabłka więc dodałam tylko 60 g cukru i sok z pół cytryny. obroty ustwaiłam na 2.
Przepis cudowny, prosty i szybki. Korzystam z...
Przepis cudowny, prosty i szybki. Korzystam z niego bardzo często. Dziękuję
Polecam. Szybko i sprawdzony sposób. Zimą...
Polecam. Szybko i sprawdzony sposób. Zimą idealne do ciasta i naleśników 😃
Właśnie robię druga
Właśnie robię druga porcje...dobry przepis-
Juto zrobię i na pewno nie
Juto zrobię i na pewno nie będę kroić nożem
Bardzo dobre jabłka :)
Bardzo dobre jabłka
Re-we-la-cja!!! Napewno
Re-we-la-cja!!! Napewno jeszcze nie raz powtórzę
dzięki za przepis!!
Oczywiście ,że nie. Przepis
Oczywiście ,że nie. Przepis zamiesciłam dokładnie 2 lata temu , więc chciałam żeby jabłka w słoikach wyglądały tak jak w sklepie
. Oczywiscie przeszło mi krojenie ręcznie - robię te przetwory co roku i nie bawię sie z nozem. Zaczynam na obrotach 4 i jak jest potrzeba podkręcam obroty na 4,5 i tyle. Trzeba jednak zwrócić uwagę na to jakie są jabłka- twarde, kruche itd............Nie jest potrzebny już nóż i reczne krojenie!!!!!
Pozdrawiam
Naprawdę majac TM musze kroic
Naprawdę majac TM musze kroic jabłka recznie?!
W zasadzie - każde.Począwszy
W zasadzie - każde.Począwszy od papierówek (których w chwili obecnej juz nie ma) skończywszy na zimowych. Te które obecnie są w sklepach nadają się jak najbardziej.
Pozdrawiam
A jakie jabłka najlepsze do
A jakie jabłka najlepsze do prażenia?
Z pewnością niebawem wezmę
Z pewnością niebawem wezmę się za to! Jabłka już czekają.
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Robimy jutro -damy znać jak
Robimy jutro -damy znać jak wyjdzie
Bardzo fajny przepis.Dzisiaj
Bardzo fajny przepis.Dzisiaj wypróbowany

Świetny przepis ja dodałam
Świetny przepis ja dodałam cukru brązowego ,super smakuje
Super przepis, polecam!
Super przepis, polecam!
chociaż część z półtorej
chociaż część z półtorej skrzynki jabłek, które dostałam przerobię w ten sposób! proste i szybkie!
Super przespis. W zimie takie
Super przespis. W zimie takie jabłuszka są idealne do naleśników i szarlotki
Pychotka Przepis łatwy,
Pychotka
Przepis łatwy, prosty i smaczny. Za namową koleżanki do każdego słoika włożyłam pół laski cynamonu, podobno doda dodatkowy aromat. Ale to sprawdzę dopiero za jakiś czas 
Dziękuję Ci Veroniko za miłe
Dziękuję Ci Veroniko za miłe słowa
Ja natomiast często korzystam z Twoich -świetnych przepisów, a często polecam je moim klientom.
Pozdrowionka . 
Malgosiu, Twoje przepisy sa
Malgosiu, Twoje przepisy sa swietne
Pozdrawiam

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Dzięki wszystkim ,pozdrawiam
Dzięki wszystkim ,pozdrawiam i życzę udanego "prażenia" jabłek
Pysznosci. Wczoraj zrobilam z
Pysznosci. Wczoraj zrobilam z dwoch porcji. Z tym ze mam starszy model TM i dalam obroty na poz.1. Dziekuje za pomysl i przepis. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
P.S. Kochani, w ten sposób
P.S.
Kochani, w ten sposób wyrzucamy 30% jabłek. Ze skórek i gniazd nasiennych można zrobić naturalną galaretkę jablkową. Kilka dni temu wypróbowalismy przepis z książki najlepsze przepisy użytkowników... i jesteśmy pod wrażeniem. Odsyłamy do naszego zmodyfikowanego przepisu galaretka jabłkowa na przepisowni.
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
świetny przepis polecam
świetny przepis polecam

Małgosiu dziękuję za
Polecam,szybki i sprawdzony
Polecam,szybki i sprawdzony sposób
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa