Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Galaretka / Mus Winogronowy
- 400 g przetartych winogron jasnych (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 200 g przetartych winogron ciemnych (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 50 g cukru Muscovado Dark (ciemnego)
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny/żelfixu
- skórka otarta z połowy cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii bądź pół laski wanilii (sam miąższ)
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można je podgotować, przetrzeć przez sito i użyć więcej cukru .
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTeż właśnie niebardzo kumam
Też właśnie niebardzo kumam ile tego agaru :/
Witam, zcy dobrze zrozumiałam
Witam, zcy dobrze zrozumiałam 11 łyzeczek agaru ?
:O
:love: Dziękuję,
:)Super smaczna galaretka
Apetyczna sprawa.... i to
Apetyczna sprawa.... i to bardzo
Trzeba robic, pòki sa winogrona i to za grosze

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
