3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

frużelina żurawinowa


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

skład

  • 500 g żurawiny suszonej,90g cukru,370g wody,cukier waniliowy,1/2 łyżeczki imbiru,łyżeczka soku z cytryny
  • 50G zimnej wody,4 łyżeczki pełne mąki ziemniaczanej
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. żurawinkę opłukać wrzućić do naczynia,zasypać cukrem,zalać wodą wsypać cukier waniliowy,imbir i zagotować do miękkości żurawiny 50min/Counter-clockwise operation/1/varoma,po 30 minutach zmienić na 100st.przy gotowaniu można nałożyc miareczkę uchyloną

    w 50ml wody wymieszać mąkę,wlać 5 minut przed koncem gotowania wlać roztwór,mieszajac ciągle az zrobi sie jednolity sos

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

koniec gotowania mozna poznać po tym jak wyjdą babelki powietrza


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Napewno jest pyszna jadłam

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 8, 2013 at 18:27.

    Napewno jest pyszna tmrc_emoticons.D jadłam kiedyś mięso z frużeliną morelową i było pyszne tmrc_emoticons.D do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny, kiedyś robiłam

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 8, 2013 at 06:59.

    Przepis fajny, kiedyś robiłam podobną ale ze świeżych truskawek  tmrc_emoticons.)  I wtedy nie wiedziałam, że to frużelina  tmrc_emoticons.D  Tylko popraw w składnikach frużelinę na żurawinę  tmrc_emoticons.;)  A te 4 łyżeczki pełne to ile jest gram?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze