3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z pigwy Ani :) i kabaczka z kawałakmi owoców


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

Dżem

  • 200 g pigwy obranej ze skóry i pozbawionej gniazd nasiennych
  • 10 g imbiru świeżego
  • 1/2 1/2 cytryny, starta skòrka i sok
  • 1 łyżeczek agaru/pektyny/żelatyny, opcjonalnie
  • 300-350 g cukru brązowego/xylitolu
  • 500 g kabaczka obranego ze skóry i nasion
5

Przygotowanie

  1. Kabaczek i pigwę obieramy ze skóry, kroimy na pół i usuwamy środek z pestkami. Kabaczka i pigwę kroimy teraz w kostkę i zsypujemy cukrem.

    Zostawiamy w TM na noc (12h) by owoce puściły sok.

  2. Dodajemy 1 łyżeczkę agaru i gotujemy:

    15 minut/ obr No counter-clockwise operation 1/ temp.90

  3. Gotowy dżem przelewamy do wysterylizowanych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem na 15 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dżem zrobiłam z kawałkami owoców ale można również całość zmiksować przed przelaniem do słoików ( 10 sek./obr.5-tmrc_emoticons.8)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz