Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
- 700 g wypestkowanych dojrzałych nektarynek
- 100 g cukry/xylitolu
- sok z 1 cytryny
- skòrka z 1/2 cytryny, opcjonalnie
- 1/2 laski wnilii bądź łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny
- 5 łyżek kawy w ziarnach
-
6
13min
Czas całkowity 13minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
mielimy kawę
10sekund/obroty 8
2.wysypujemy zmieloną kawę
3.wkładamy do kielich połowę nektarynek i mielimy 6sekund/obr.6
4.dodajemy resztę składników (poza sokiem z cytryny) dżemu, kawę zmieloną wcześniej wsypujemy do woreczka (np.muślinowego) , ja włożyłam do woreczka na herbatę teabag i zawiązałam
5.ustawiamy obroty wsteczne i wraz z kawą w woreczku gotujemy dżem 12 minut/obr.1/temp.90
6.dodajemy sok z 1 cytryny, gotujemy jeszcze 1 minutę i przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut
kawa w woreczku 'teabag'
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzgabi49 napisał: No, no , no
No, no , no maszoperia! Ależ
No, no , no maszoperia! Ależ masz ciekawe przpisy na dżemiki! Dadaję do kolekcji!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"