Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
- 500 g przetartych winogron (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 100 g wiśniówki (najlepiej własnego wyrobu :) )
- 30-100 g cukru / xylitolu / stevii bądź więcej jeśli lubimy bardzo słodki, opcjonalnie
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny opcjonalnie
5
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Owocowe pure po soku i wiśniówka były już słodkie więc posłodziłam tylko 30g ale następne zrobię już zupełnie niesłodząc bo i tak wyszły baaardzo słodkie
Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można użyć więcej cukru .
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZ wisnioweczka slodziudki,
Z wisnioweczka slodziudki, bardzo smaczny. Smacznego.