3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem Winogronowy z Likierem Jabłkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

  • 500 g przetartych winogron (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
  • 80 g likieru jabłkowego
  • 50-100 g cukru / xylitolu / stevii bądź więcej jeśli lubimy bardzo słodki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny opcjonalnie
  • 3-5 gożdziki
5

Przygotowanie

  1. Pure z czarnych winogron (z których wcześniej zrobiłam sok w TM, przepis na Przepisowni)  oraz pozostałe składniki umieszczamy w kielichu i gotujemy dżem :

    czas 10 minut / obroty  2  / temperatura 100

     

    2.przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)

Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można użyć więcej cukru .


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ten z likierem jablkowym

    Zgłoszony przez malaga na września 19, 2012 at 12:13.

    Ten z likierem jablkowym przepyszny, nie za slodki nie za kwasny w sam raz , pycha. Smacznego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze