3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem truskawkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

Dżem truskawkowy

  • 1kg truskawek bez szypułek
  • 250g brązowego cukru
  • 1 czubata łyżeczka agaru
  • 20g soku z cytryny
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Dżem truskawkowy
  1. 1. Oczyszczone truskawki bez szypułek oraz resztę składników mieszamy w naczyniu 10s/0br.4.

    2. Gotujemy 25min/95°C/2/obroty wsteczne - od początku do końca z koszyczkiem na pokrywce.

    3. Przelewamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry nogami.

    -> Dżem w czasie gotowania nie wykipi, nie trzeba pilnować tmrc_emoticons.;)
    -> Idealna konsystencja, nie za rzadki, nie za gęsty.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kolor i smak super, ale trochę za bardzo płynny,...

    Zgłoszony przez Johasia123 na czerwca 15, 2018 at 13:53.

    Kolor i smak super, ale trochę za bardzo płynny, jak dla mnie i mojej rodzinki też za słodki. Robię już kolejną porcę ale trochę modyfikuję: spróbuję z mniejszą ilością cukru. Pachnie pięknie!Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • JAK DLA MNIE NAJLEPSZY

    Zgłoszony przez dziunia 1983 na września 19, 2017 at 12:17.

    JAK DLA MNIE NAJLEPSZYtmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • prosty przepis dem wyszed cudowny zgstnia na drugi...

    Zgłoszony przez lidia301 na lipca 4, 2017 at 15:14.

    prosty przepis, dźem wyszedł cudowny, zgęstniał na drugi dzień i mi nie wykipiał bo zmniejszyłam temp do 95C,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kapiwoo zamiast koszyczka ustaw przystawk od...

    Zgłoszony przez AniaiMarcin na lipca 3, 2017 at 17:21.

    kapiwoo: zamiast koszyczka ustaw przystawkę od waromy i nie kipi😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszed pyn Czy to uzyska konsystencj demu po...

    Zgłoszony przez AniaiMarcin na lipca 3, 2017 at 17:20.

    Wyszedł płyn!!! Czy to uzyska konsystencję dżemu po wystygnięciu???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wykorzystaam ten przepis ale daam biay cukier i 15...

    Zgłoszony przez stela na czerwca 26, 2017 at 18:50.

    Wykorzystałam ten przepis, ale dałam biały cukier i 1,5 łyżeczki żelatyny spożywczej. Musiałam obniżyć temp. do 90', bo kipiało. Po przelaniu do słoiczków wygląda ładnie. Pewnie po ostudzeniu będzie o.k.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety wykipia strasznie zala mi ca kuchni Nie...

    Zgłoszony przez kapiwoo na czerwca 22, 2017 at 21:32.

    Niestety wykipiał strasznie, zalał mi całą kuchnię tmrc_emoticons.(. Nie jest więc prawdą że nie trzeba pilnować. I wyszedł bardzo rzadki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Konsystencja plynna Wyszedl sosnie dzem Ale...

    Zgłoszony przez IwoMat na czerwca 20, 2017 at 20:00.

    Konsystencja plynna. Wyszedl sos,nie dzem. Ale mozenbyc dobry jako sos do nalesnikow,gofrow.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy on powinien wyj rzadki bo mj od razu po...

    Zgłoszony przez MagdaLena1004 na czerwca 20, 2017 at 14:52.

    A czy on powinien wyjść rzadki? bo mój od razu po zagaotowaniu jest płynny i zastanawiam się czy później zgęstnieje...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • abrzeskaa czy mog zamiast brzowego cukru dag zwyky...

    Zgłoszony przez Asia 1981 na czerwca 19, 2017 at 21:09.

    abrzeska:a czy mogę zamiast brązowego cukru dag zwykły biały? I ile wtedy to dac. Może na Pani przepis na jakiś sprawdzony dzem truskawkowy bez cukru żelującego?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam

    Zgłoszony przez abrzeska na czerwca 18, 2017 at 21:56.

    Polecam😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WitamMam pytanie czy zamiast brzowego cukru mog...

    Zgłoszony przez Asia 1981 na czerwca 18, 2017 at 19:22.

    Witam.Mam pytanie czy zamiast brązowego cukru mogę dodać zwykły cukier? I ile wtedy dac tego zwykłego cukru?Czy napewno dzem nie kipi??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze