Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Dżem truskawkowy
- 1kg truskawek bez szypułek
- 250g brązowego cukru
- 1 czubata łyżeczka agaru
- 20g soku z cytryny
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Oczyszczone truskawki bez szypułek oraz resztę składników mieszamy w naczyniu 10s/0br.4.
2. Gotujemy 25min/95°C/2/obroty wsteczne - od początku do końca z koszyczkiem na pokrywce.
3. Przelewamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry nogami.
-> Dżem w czasie gotowania nie wykipi, nie trzeba pilnować
-> Idealna konsystencja, nie za rzadki, nie za gęsty.
Dżem truskawkowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKolor i smak super, ale trochę za bardzo płynny,...
Kolor i smak super, ale trochę za bardzo płynny, jak dla mnie i mojej rodzinki też za słodki. Robię już kolejną porcę ale trochę modyfikuję: spróbuję z mniejszą ilością cukru. Pachnie pięknie!
JAK DLA MNIE NAJLEPSZY
JAK DLA MNIE NAJLEPSZY
prosty przepis dem wyszed cudowny zgstnia na drugi...
prosty przepis, dźem wyszedł cudowny, zgęstniał na drugi dzień i mi nie wykipiał bo zmniejszyłam temp do 95C,
kapiwoo zamiast koszyczka ustaw przystawk od...
kapiwoo: zamiast koszyczka ustaw przystawkę od waromy i nie kipi😉
Wyszed pyn Czy to uzyska konsystencj demu po...
Wyszedł płyn!!! Czy to uzyska konsystencję dżemu po wystygnięciu???
Wykorzystaam ten przepis ale daam biay cukier i 15...
Wykorzystałam ten przepis, ale dałam biały cukier i 1,5 łyżeczki żelatyny spożywczej. Musiałam obniżyć temp. do 90', bo kipiało. Po przelaniu do słoiczków wygląda ładnie. Pewnie po ostudzeniu będzie o.k.
Niestety wykipia strasznie zala mi ca kuchni Nie...
Niestety wykipiał strasznie, zalał mi całą kuchnię . Nie jest więc prawdą że nie trzeba pilnować. I wyszedł bardzo rzadki.
Konsystencja plynna Wyszedl sosnie dzem Ale...
Konsystencja plynna. Wyszedl sos,nie dzem. Ale mozenbyc dobry jako sos do nalesnikow,gofrow.
A czy on powinien wyj rzadki bo mj od razu po...
A czy on powinien wyjść rzadki? bo mój od razu po zagaotowaniu jest płynny i zastanawiam się czy później zgęstnieje...
abrzeskaa czy mog zamiast brzowego cukru dag zwyky...
abrzeska:a czy mogę zamiast brązowego cukru dag zwykły biały? I ile wtedy to dac. Może na Pani przepis na jakiś sprawdzony dzem truskawkowy bez cukru żelującego?
Polecam
Polecam😁
WitamMam pytanie czy zamiast brzowego cukru mog...
Witam.Mam pytanie czy zamiast brązowego cukru mogę dodać zwykły cukier? I ile wtedy dac tego zwykłego cukru?Czy napewno dzem nie kipi??