3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem morelowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 1 kg moreli bez pestek
  • 0,5 kg 1 żel-fix 2:1
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    Z moreli usunąć pestki, odważyć 1 kg zmiksować 8 sek pozycja 6, następnie ustawić tempetaturę na 100`C, czas na 15 min i obroty na 3. 

    Wlewać gorący dżem do wyparzonych wcześniej słoików. Zakręcać gorące. Przechowywać w ciemnym miejscu. 

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •  Pierwsza sprawa to żel-fix a

    Zgłoszony przez monika6500 na lipca 15, 2013 at 18:53.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Pierwsza sprawa to żel-fix a cukier żelujący to dwie inne rzeczy a po drugie po co kupować jedno albo drugie skoro w sposobie przygotowania nic nie pisze o dadaniu któregoś z nich tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest dokładnie tak jak autor

    Zgłoszony przez Joanna na sierpnia 18, 2011 at 23:05.

    Jest dokładnie tak jak autor napisał, Kupiłam 1 opakowanie półkilowe żel-fixu, i wsypałam do owoców, WYSZŁO. Bez konieczności dodawania już cukru.

    Joanna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • żel-fixy są różne ... ja

    Zgłoszony przez filemon na sierpnia 18, 2011 at 01:03.

    żel-fixy są różne ... ja kupiłam 500g cukier żelujący żel fix 2:1 (tam jest zapewne takie małe opakowanie żelujące oraz cukier tmrc_emoticons.) )

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na opakowaniu żel-fixu jest

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 18, 2011 at 00:41.

    na opakowaniu żel-fixu jest umieszczona waga 25g!

    żeby mieć 0,5 kg (pół kilograma) trzeba by było dodać 20 takich opakowań!!!

    chyba czegoś nie rozumiem???

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 0,5 kg to żel-fix 2:1 (1 małe

    Zgłoszony przez filemon na sierpnia 17, 2011 at 23:11.

    0,5 kg to żel-fix 2:1 (1 małe opakowanie) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te 0,5 kg  w przepisie to

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 14, 2011 at 19:21.

    Te 0,5 kg  w przepisie to rozumiem jest cukier? Czyli receptura dokladnie taka jak dżem z truskawek?

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze