thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 10/08/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 kg moreli bez pestek
  • 0,5 kg 1 żel-fix 2:1

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    Z moreli usunąć pestki, odważyć 1 kg zmiksować 8 sek pozycja 6, następnie ustawić tempetaturę na 100`C, czas na 15 min i obroty na 3. 

    Wlewać gorący dżem do wyparzonych wcześniej słoików. Zakręcać gorące. Przechowywać w ciemnym miejscu. 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dżem morelowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 15, 2013 at 18:53

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Pierwsza sprawa to żel-fix a cukier żelujący to dwie inne rzeczy a po drugie po co kupować jedno albo drugie skoro w sposobie przygotowania nic nie pisze o dadaniu któregoś z nich tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>

  • sierpnia 18, 2011 at 23:05

    Jest dokładnie tak jak autor napisał, Kupiłam 1 opakowanie półkilowe żel-fixu, i wsypałam do owoców, WYSZŁO. Bez konieczności dodawania już cukru.

    Joanna

  • sierpnia 18, 2011 at 01:03

    żel-fixy są różne ... ja kupiłam 500g cukier żelujący żel fix 2:1 (tam jest zapewne takie małe opakowanie żelujące oraz cukier tmrc_emoticons.) )

  • sierpnia 18, 2011 at 00:41
    1.0

    na opakowaniu żel-fixu jest umieszczona waga 25g!

    żeby mieć 0,5 kg (pół kilograma) trzeba by było dodać 20 takich opakowań!!!

    chyba czegoś nie rozumiem???

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 17, 2011 at 23:11

    0,5 kg to żel-fix 2:1 (1 małe opakowanie) 

  • sierpnia 14, 2011 at 19:21

    Te 0,5 kg  w przepisie to rozumiem jest cukier? Czyli receptura dokladnie taka jak dżem z truskawek?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?