Składniki
6 słoik/słoiki/słoików
1,5 kg mandarynek
- 1 opakowania Torten-guss -niemiecki żelfix ,jeśli używamy zwykłego cukru lub ksylitolu
- 250 g wody mineralnej gazowanej
- 125 g cukru żelującego lub cukru białego lub ksylitolu
- 1 cytryna, sok
-
6
1h 15min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
-mandarynki myjemy,obieramy ze skórki oraz pozbywamy się białych błonek
-przepoławiamy na pół każdą z mandarynek,moze powyjmować pestki,ale nie jest to konieczne bo wszystko i tak potem zblendujemy
-do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy mandarynki i zalewamy szklanką wody gazowanej i sokiem z cytryny - gotujemy 50 minut/110 st./1 obr.
-po tym czasie dodajemy cukier żelujący i gotujemy jest 15 min./110 st/1 obr. nastąpnie bledujemy 30 sek./10 obr.
LUB
WERSJA FIT czyli taką ja robię ja,zamiast cukru żelującego dodaje ksylitol 250 g i w 50 gramach wody rozrabiam małe opakowanie (12g) Torten-guss (dostępny w sklepie z niemieckimi produktami), gotuję 15 min/110 st./1 obr, blenduje 30 sek./10 obr. i nalewamy do słoików gorący dżemik.Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz