Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
- 400 g pure z malin, (przetarte maliny pozostałe z robienia soku)
- 70 g cukru / xylitolu
- sok i skórka z połowy cytryny
- 1/2 łyżeczki agaru bądź żelatyny
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Do dżemu użyłam malin, które pozostały mi z soku który robiłam w TM, przetarłam je przez sito (nie lubimy pestek z malin) i otrzymałam pure.
Dżem powstał by nie zmarnowały się owoce po zrobieniu soków na zimę
Dżem jest wyjątkowo intensywny i bogaty w smaku. Bardzo miło mnie zaskoczył
Ponieważ maliny wcześniej były już słodzone do soku posłodziłam je teraz 'symbolicznie', do świeżych malin trzeba dać odpwiednio więcej cukru/xylitolu i wydłużyć czas gotowania.
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsok już zrobiłam, teraz dżem
sok już zrobiłam, teraz dżem z tego co zostało
na gorąco pyszny, ciekawa jestem jak bedzie smakował w zimie, jesli oczywiście doczeka do zimy 
Witam! Przepis dodany
Witam!
Przepis dodany
:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/syrop-sok-z-malin-klarowny-na-jesie%C5%84-i-zim%C4%99/445888
Pozdrawiam!
Witam serdecznie mam pytanie
Witam serdecznie mam pytanie jak robiłaś sok z malin???