3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DŻEM KONFITURA Z CZARNYCH PORZECZEK


Wydrukuj:
4

Składniki

7 słoik/słoiki/słoików

  • 1000 g czarna porzeczka, obranej
  • 500 g cukier perlisty, żelujący
5

Przygotowanie

  1. Obrane i umyte porzeczki umieścić w naczyniu miksującym, dodać cukier żelujący

  2. Blokada naczynia miksującego15min Varoma Obroty wsteczne obrót 2

  3. Słoiki wypażyć, gorący dżem przelać do słoików i szczelnie zamknąć

    Słoczki odstawić do wystygnięcia denkiem do dołu.

     

    Gotowe!

    Smacznego! 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy ten dżem wychodzi gęsty?

    Zgłoszony przez ewelinasyldatk19860223 na lipca 14, 2021 at 07:07.

    Czy ten dżem wychodzi gęsty?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dłużej gotowałam z samym cukrem bez...

    Zgłoszony przez lew26071962 na lipca 9, 2021 at 09:53.

    Ja dłużej gotowałam z samym cukrem bez żelfiksu i wyszedł super porzeczka zawiera duzo pektyn taj że nie potrzeba środków żelujacych

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja 😂. Przerobiłam dziś 35 kg w...

    Zgłoszony przez gczaja na lipca 15, 2019 at 18:43.

    Rewelacja 😂. Przerobiłam dziś 35 kg w rewelacyjnym czasie, a konfitura pycha🙃

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis, dałam troszke mniej cukru i...

    Zgłoszony przez Paulina0909 na lipca 18, 2017 at 08:25.

    Bardzo dobry przepis, dałam troszke mniej cukru i żelfiks zamiast perlistego, wyszedł wspaniały, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, polecam

    Zgłoszony przez 150gosia na października 13, 2016 at 12:53.

    Pyszny, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwy przepis, dżem wychodzi

    Zgłoszony przez Agary na lipca 2, 2016 at 16:39.

    Łatwy przepis, dżem wychodzi idealnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNE! bardzo dziękuję za

    Zgłoszony przez niucha22 na sierpnia 1, 2015 at 09:02.

    PYSZNE! bardzo dziękuję za przepis - dodany do ulubionych!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wasnie korzystam z

    Zgłoszony przez MonikaMMM na lipca 25, 2015 at 21:12.

    Wasnie korzystam z przepisu.....ciekawa jestem efektu tmrc_emoticons.) ja dodałam cukier trzcinowy żelujący tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybki przepis na smaczną

    Zgłoszony przez Nikipolo na lipca 21, 2015 at 16:03.

    Szybki przepis na smaczną konfiturę ! Takie przepisy lubię !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis!!! Polecam

    Zgłoszony przez LudmiłaB na lipca 4, 2015 at 14:53.

    Super przepis!!! Polecam naprawdę warto   Cooking 1 !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Co to jest ten cukier

    Zgłoszony przez gabi0776 na czerwca 28, 2014 at 12:21.

    Witam. Co to jest ten cukier perlisty, żelujący? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • proste....ale jakie pyszne!

    Zgłoszony przez Ash na sierpnia 21, 2013 at 13:31.

    proste....ale jakie pyszne! Dałam połowę cukru i jest perfekcyjny Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam porzeczkę,super

    Zgłoszony przez ciocia na lipca 10, 2013 at 19:51.

    uwielbiam porzeczkę,super szybki pomysł-dzięki,jutro będę robić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super szybki, wart

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 18, 2012 at 13:28.

    Przepis super szybki, wart spròbowaniatmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Niestety, nie mam czarnej porzeczki, choc z wszystkich rodzajòw tego owoca, te wlasnie najbardziej lubie... Trudno...

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze