3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem brzoskwiniowy z wanilią


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

dżem

  • 200-300 g cukru / xylitolu
  • 1 łyżeczki agaru bądź żelatyny
  • cukier waniliowy lub ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 700 g brzoskwiń, bez pestek
  • 6
    9min
    Czas całkowity 9min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki  umieszczamy w kielichuClosed lid

  2. gotujemy dżem :

    czas 9 minut / obroty wsteczne No counter-clockwise operation 1,5  / temperatura 100

  3. przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

brzoskwinie możemy wcześniej pokroić w małe kawałeczki bądź jeśli chcem mieć dżem bez kawałków owoców , najpierw należy zmixować brzoskwinie ; 10 sek./obr.8

Można dodać zamiast agaru żelfix, ja zawsze sprawdzam konsystencję na małym spodku, najlepiej schłodzonym (kładę łyżeczką odrobinkę dżemu ) , z moich brzoskwiń 1 łyżeczka agaru była wystarczająca (ale to zawsze zależy od owoców ) ale jeśli jest za rzadki wydłużam czas gotowania aby odparować płyn.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka....

    Zgłoszony przez agnes75 na września 6, 2018 at 17:27.

    Pychotka.
    Jeszcze nigdy nie zrobiłam tyle przetworów. Słoików już mi zabrakło. A w sklepach u mnie w mieście już też nie ma.Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik jest pyszny

    Zgłoszony przez Brenda11 na września 3, 2016 at 19:50.

    Dżemik jest pyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszedł super. Ja przelałam

    Zgłoszony przez dowa na sierpnia 27, 2016 at 00:05.

    Wyszedł super. Ja przelałam wrzatkiem i ze skórką pokroiłam na kawałeczki. Cukru max 250. Dodałm zamiast żelatyny żelfix 2:1.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam latem, ale z

    Zgłoszony przez Angelica na listopada 9, 2015 at 16:18.

    Zrobiłam latem, ale z komentarzem czekalam do otwarcia pierwszego słoika tmrc_emoticons.) Wszystkim domownikom posmakował. Dodaję go do ulubionych, a w przyszłym roku z pewnością zrobię więcej słoików. Polecam ten przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Nakład pracy

    Zgłoszony przez colie90 na września 17, 2015 at 21:17.

    Super przepis! Nakład pracy niewielki, a efekt wspaniały. Dżem jest pyszny tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis i pozdrawiam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MarcinEłk oczywiście, że ze

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 20, 2014 at 16:43.

    MarcinEłk oczywiście, że ze skórką tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozumiem że brzoskwinie ze

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na sierpnia 19, 2014 at 13:21.

    Rozumiem że brzoskwinie ze skórką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuję za świetny przepis

    Zgłoszony przez Diana na sierpnia 18, 2014 at 13:03.

    dziękuję za świetny przepis dżemik super tmrc_emoticons.)

    ja  nie dodaję żadnych zagęstniaczy trochę się schodzi z gotowaniem ale jest pyszny tmrc_emoticons.)

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Anna500 dziękuję za

    Zgłoszony przez Maszoperia na września 29, 2013 at 18:52.

    Anna500 dziękuję za wypróbowanie, cieszę się , że posmakował Love  Ja również dorobiłam już koleną porcję tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za pyszny przepis

    Zgłoszony przez Anna500 na września 28, 2013 at 19:33.

    Dziękuje za pyszny przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dzemik jest rewelacyjny w smaku tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D bedę go robiła co roku tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszniutki, dodatek wanilii

    Zgłoszony przez gogol na września 26, 2013 at 22:37.

    Love Pyszniutki, dodatek wanilii sprawia, że ma delikatny mleczny posmak (jak dla mnie) choć mleka nie dodaję Big Smile  Dziękuję!

    gogol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście, że może    

    Zgłoszony przez Maszoperia na września 24, 2013 at 21:53.

    tmrc_emoticons.) Oczywiście, że może   tmrc_emoticons.;)   tylko proszę stosować w proporcjach podanych na opakowaniu zelfixu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie doczytałam, ale już widzę

    Zgłoszony przez jordania100 na września 24, 2013 at 10:47.

    Nie doczytałam, ale już widzę ,że można dodać żel-fix  tmrc_emoticons.;) Dzięki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast agaru może być

    Zgłoszony przez jordania100 na września 24, 2013 at 10:44.

    Zamiast agaru może być zel-fix?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musi ;)  , bo znika zawsze

    Zgłoszony przez Maszoperia na września 23, 2013 at 20:33.

    Musi tmrc_emoticons.;)  , bo znika zawsze bardzo szybko..

    pozdrawiam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • musi być pyszny

    Zgłoszony przez asiula593 na września 23, 2013 at 20:13.

    musi być pyszny Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze