3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem Brzoskwiniowy z Limonkową Nutą


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

  • 1000 g brzoskwiń bardzo dojrzałych
  • 150 g cukru / xylitolu
  • 1 limonka, sok i skórka
  • 1 łyżka agaru / żelatyny
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki  umieszczamy w kielichu i miksujemy 4 sekundy/obr.6

     

    2. gotujemy dżem :

    czas 13 minut / obroty  1,5  / temperatura 100

     

     

    3.  przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie polecam tego przepisu, dżem wychodzi bardzo...

    Zgłoszony przez NataliaP. na listopada 16, 2020 at 18:01.

    Nie polecam tego przepisu, dżem wychodzi bardzo gorzki przez limonke.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robiłam i także dodałam do ulubionych....

    Zgłoszony przez beasz na września 4, 2017 at 18:35.

    Dzisiaj robiłam i także dodałam do ulubionych. Dziękuję za przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zamiast agaru dać zwykłą żelatynę w proszku...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na sierpnia 28, 2017 at 11:16.

    zamiast agaru dać zwykłą żelatynę w proszku czy mowa tu o żel-fixie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżem wyszedł pyszny, kwaskowy i lekki. Ja dałam...

    Zgłoszony przez Ewawis na sierpnia 21, 2017 at 00:27.

    Dżem wyszedł pyszny, kwaskowy i lekki. Ja dałam ze skórkami i faktyczniie limonka robi dobra robotę!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę pyszny dżem. Też zostawiłam skórki i...

    Zgłoszony przez HaniaK na sierpnia 12, 2017 at 19:43.

    Naprawdę pyszny dżem. Też zostawiłam skórki i nie zmiksowałam mocno. Lubimy kawałki owoców w dżemie. 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżem jest bardzo dobry, trafia do moich...

    Zgłoszony przez Kamila_kuba na lutego 26, 2017 at 21:17.

    Dżem jest bardzo dobry, trafia do moich ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego raz robi sie dzem na

    Zgłoszony przez Ivett na lipca 30, 2016 at 11:59.

    Dlaczego raz robi sie dzem na normalnych obrotach a czasem na wstecznych?ten z migdalami jest na wstecznych.czy to ma znaczenie tylko jesli chodzi o kawalki owocow w dzemie? tmrc_emoticons.) 

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • prosty przepis a dżem

    Zgłoszony przez Ataeblig na sierpnia 30, 2015 at 23:41.

    prosty przepis a dżem wychodzi przepyszny tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • i ja zrobilam i trafia do

    Zgłoszony przez sasia na sierpnia 18, 2015 at 07:22.

    i ja zrobilam i trafia do ulubionych tmrc_emoticons.;)

    limonka podniosla walory smakowe tmrc_emoticons.;) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny dżem. Ja dodałam

    Zgłoszony przez DomiG na lipca 19, 2015 at 21:55.

    tmrc_emoticons.) Pyszny dżem. Ja dodałam jeszcze odrobinę suszonej i sproszkowanej trawy cytrynowej. Świetne także z odrobiną cynamonu. Przepis wart polecenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dałam do dżemu brzoskwinie

    Zgłoszony przez DomiG na lipca 19, 2015 at 19:12.

    Ja dałam do dżemu brzoskwinie ze skórką. Wyszło super a kawałki owoców w dżemie pozostały miękkie. Skórka jakoś się specjalnie nie daje we znaki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzoskwinie dajecie w

    Zgłoszony przez anetawilczewska na lipca 7, 2015 at 18:35.

    Brzoskwinie dajecie w skorkach?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry dżemik

    Zgłoszony przez szymon70 na sierpnia 2, 2014 at 12:18.

    bardzo dobry dżemik

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alu :love:  Dziękuję Ci

    Zgłoszony przez Maszoperia na września 29, 2013 at 19:18.

    Alu Love  Dziękuję Ci bardzo za wypróbowanie i komentarz, cieszę się, że Ci smakował tmrc_emoticons.)

    Z borówką pycha Love 

    Z agarem, jeśli mam wątpliwości zawsze sprawdzam konsystencję na małym spodku, najlepiej schłodzonym ale nie koniecznie (kładę łyżeczką odrobinkę dżemu ) i czekam chwileczkę aż zastygnie . Jeśli się nie związał dodaję odrobinkę agaru i jeszcze gotuję chwilkę tmrc_emoticons.;)

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aguś - przerobiłam kilka

    Zgłoszony przez kokolidek na września 26, 2013 at 23:23.

    Aguś - przerobiłam kilka kilogramów. Przepis rewelacyjny (znaczy się - dżem wyszedł rewelacyjnyBig Smile" alt="Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">). Co prawda pierwszą partię można kroić nożem, bo zasugerowałam się komentarzem Gabi i nie pożałowałam agaru, ale i tak jest pyszny. Troszkę też poszalałam i do jednej partii dodałam borówkę - rewelka.

    Bardzo dziękuję za przepis.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gabi49 napisał: Zrobiłam,

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 28, 2012 at 20:32.

    gabi49

    Zrobiłam, choć przyznam szczerze ,że  jego kosystencja jest , jak na mój gust, trochę za rzadka. myslę, że to też zależy od gatunku brzoskwiń. Smakowo - świetny. Następnym razem dołożę 2 jabłka, które z pewnością nie popsują smaku.tmrc_emoticons.)

    Cieszę się, że smakowo świetny, ja zawsze sprawdzam konsystencję na małym spodku, najlepiej schłodzonym (kładę łyżeczką odrobinkę dżemu ) , z moich brzoskwiń było wystarczająco (ale to zawsze zależy od owoców jak słusznie zauważyłaś) ale jeśli jest za rzadki wydłużam czas gotowania aby odparować płyn.

    Myślę, że z jabłkami również będzie pyszny tmrc_emoticons.;)

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, choć przyznam

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 27, 2012 at 16:54.

    Zrobiłam, choć przyznam szczerze ,że  jego kosystencja jest , jak na mój gust, trochę za rzadka. myslę, że to też zależy od gatunku brzoskwiń. Smakowo - świetny. Następnym razem dołożę 2 jabłka, które z pewnością nie popsują smaku.tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzymam kciuki! Smacznego!

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 26, 2012 at 21:37.

    tmrc_emoticons.) Trzymam kciuki! Smacznego!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już dodałam do kolekcji i

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 26, 2012 at 21:16.

    Już dodałam do kolekcji i jutro robię!Big Smile Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze