3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem Brzoskwiniowy z Limonkową Nutą


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

  • 1000 g brzoskwiń bardzo dojrzałych
  • 150 g cukru / xylitolu
  • 1 limonka, sok i skórka
  • 1 łyżka agaru / żelatyny
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki  umieszczamy w kielichu i miksujemy 4 sekundy/obr.6

     

    2. gotujemy dżem :

    czas 13 minut / obroty  1,5  / temperatura 100

     

     

    3.  przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dżem wyszedł pyszny, kwaskowy i lekki. Ja dałam...

    Zgłoszony przez Ewawis na sierpnia 21, 2017 at 00:27.

    Dżem wyszedł pyszny, kwaskowy i lekki. Ja dałam ze skórkami i faktyczniie limonka robi dobra robotę!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę pyszny dżem. Też zostawiłam skórki i...

    Zgłoszony przez HaniaK na sierpnia 12, 2017 at 19:43.

    Naprawdę pyszny dżem. Też zostawiłam skórki i nie zmiksowałam mocno. Lubimy kawałki owoców w dżemie. 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżem jest bardzo dobry, trafia do moich...

    Zgłoszony przez Kamila_kuba na lutego 26, 2017 at 21:17.

    Dżem jest bardzo dobry, trafia do moich ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego raz robi sie dzem na

    Zgłoszony przez Ivett na lipca 30, 2016 at 11:59.

    Dlaczego raz robi sie dzem na normalnych obrotach a czasem na wstecznych?ten z migdalami jest na wstecznych.czy to ma znaczenie tylko jesli chodzi o kawalki owocow w dzemie? tmrc_emoticons.) 

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • prosty przepis a dżem

    Zgłoszony przez Ataeblig na sierpnia 30, 2015 at 23:41.

    prosty przepis a dżem wychodzi przepyszny tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • i ja zrobilam i trafia do

    Zgłoszony przez sasia na sierpnia 18, 2015 at 07:22.

    i ja zrobilam i trafia do ulubionych tmrc_emoticons.;)

    limonka podniosla walory smakowe tmrc_emoticons.;) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny dżem. Ja dodałam

    Zgłoszony przez DomiG na lipca 19, 2015 at 21:55.

    tmrc_emoticons.) Pyszny dżem. Ja dodałam jeszcze odrobinę suszonej i sproszkowanej trawy cytrynowej. Świetne także z odrobiną cynamonu. Przepis wart polecenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dałam do dżemu brzoskwinie

    Zgłoszony przez DomiG na lipca 19, 2015 at 19:12.

    Ja dałam do dżemu brzoskwinie ze skórką. Wyszło super a kawałki owoców w dżemie pozostały miękkie. Skórka jakoś się specjalnie nie daje we znaki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzoskwinie dajecie w

    Zgłoszony przez anetawilczewska na lipca 7, 2015 at 18:35.

    Brzoskwinie dajecie w skorkach?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry dżemik

    Zgłoszony przez szymon70 na sierpnia 2, 2014 at 12:18.

    bardzo dobry dżemik

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alu :love:  Dziękuję Ci

    Zgłoszony przez Maszoperia na września 29, 2013 at 19:18.

    Alu Love  Dziękuję Ci bardzo za wypróbowanie i komentarz, cieszę się, że Ci smakował tmrc_emoticons.)

    Z borówką pycha Love 

    Z agarem, jeśli mam wątpliwości zawsze sprawdzam konsystencję na małym spodku, najlepiej schłodzonym ale nie koniecznie (kładę łyżeczką odrobinkę dżemu ) i czekam chwileczkę aż zastygnie . Jeśli się nie związał dodaję odrobinkę agaru i jeszcze gotuję chwilkę tmrc_emoticons.;)

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aguś - przerobiłam kilka

    Zgłoszony przez kokolidek na września 26, 2013 at 23:23.

    Aguś - przerobiłam kilka kilogramów. Przepis rewelacyjny (znaczy się - dżem wyszedł rewelacyjnyBig Smile" alt="Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">). Co prawda pierwszą partię można kroić nożem, bo zasugerowałam się komentarzem Gabi i nie pożałowałam agaru, ale i tak jest pyszny. Troszkę też poszalałam i do jednej partii dodałam borówkę - rewelka.

    Bardzo dziękuję za przepis.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gabi49 napisał: Zrobiłam,

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 28, 2012 at 20:32.

    gabi49

    Zrobiłam, choć przyznam szczerze ,że  jego kosystencja jest , jak na mój gust, trochę za rzadka. myslę, że to też zależy od gatunku brzoskwiń. Smakowo - świetny. Następnym razem dołożę 2 jabłka, które z pewnością nie popsują smaku.tmrc_emoticons.)

    Cieszę się, że smakowo świetny, ja zawsze sprawdzam konsystencję na małym spodku, najlepiej schłodzonym (kładę łyżeczką odrobinkę dżemu ) , z moich brzoskwiń było wystarczająco (ale to zawsze zależy od owoców jak słusznie zauważyłaś) ale jeśli jest za rzadki wydłużam czas gotowania aby odparować płyn.

    Myślę, że z jabłkami również będzie pyszny tmrc_emoticons.;)

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, choć przyznam

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 27, 2012 at 16:54.

    Zrobiłam, choć przyznam szczerze ,że  jego kosystencja jest , jak na mój gust, trochę za rzadka. myslę, że to też zależy od gatunku brzoskwiń. Smakowo - świetny. Następnym razem dołożę 2 jabłka, które z pewnością nie popsują smaku.tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzymam kciuki! Smacznego!

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 26, 2012 at 21:37.

    tmrc_emoticons.) Trzymam kciuki! Smacznego!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już dodałam do kolekcji i

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 26, 2012 at 21:16.

    Już dodałam do kolekcji i jutro robię!Big Smile Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze