Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
dżem
- 1/3 łyżeczki suszonej lawendy
- 1 łyżeczki agaru bądź żelatyny
- 1 łyżeczki soku z cytryny
- 700 g brzoskwiń bez pestek, opcjonalnie lekko rozdrobnionych
- 200-300 g cukru / xylitolu
-
6
9min
Czas całkowity 9minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
wszystkie składniki umieszczamy w kielichu
gotujemy dżem :
czas 9 minut / obroty wsteczne
1,5 / temperatura 100
przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut
Dżem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
brzoskwinie możemy wcześniej pokroić w małe kawałeczki bądź jeśli chcem mieć dżem bez kawałków owoców , najpierw należy zmixować brzoskwinie ; 10 sek./obr.8
Można dodać zamiast agaru żelfix, ja zawsze sprawdzam konsystencję na małym spodku, najlepiej schłodzonym (kładę łyżeczką odrobinkę dżemu ) , z moich brzoskwiń 1 łyżeczka agaru była wystarczająca (ale to zawsze zależy od owoców ) ale jeśli jest za rzadki wydłużam czas gotowania aby odparować płyn.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz