3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DŻEM BANANOWY Z CZEKOLADĄ I WANILIĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 300 g bananów mocno dojrzałych
  • 50 g gorzkiej czekolady 70%-towej
  • 40 g cukru brązowego/xylitolu, opcjonalnie
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 laski wanilii, wydrążone ziarenka lub łyżka ekstraktu waniliowego
  • 2-3 łyżeczki rumu bądź wiśniówki, opcjonalnie
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki na dżem poza czekoladą umieszczamy w kielichu i miksujemy 6 sekund, obroty 6.

     

    2. gotujemy dżem :

    czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 90

     

    3. dodajemy czekoladę (lekko połamaną bądź wcześniej rozdrobnioną w TM) i gotujemy jeszcze przez minutę do rozpuszczenia i połączenia się czekolady z dżemem

     

    4. dżem przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

10
11

Porady

Ja nie dodałam cukru, miałam bardzo mocno dojrzałe banany i dżem wyszedł bardzo słodki Mrugnięcie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz