3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DOMOWY KREM Z KAROBU


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 90 g cukru/xylitolu/stevii
  • 130 g orzechów laskowych
  • 60 g carobu
  • 35 g oleju kokosowego
  • 35 g masła klarowanego
  • 100 g mleczka sojowego/ryżowego/owsianego
5

Przygotowanie

    Przygotowanie kremu
  1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10s/obr. 9

    2. Dodać orzechy i zemleć 20s/obr. 10. Przy pomocy kopystki uzyskaną masę zgarnąć na dno naczynia.

    3. Dodać sypki carob (mączka chleba świętojańskiego), masło, olej kokosowy i mleko, podgrzewać 3min./50°C/obr. 2, następnie wymieszać uzyskaną masę przez 5s/obr. 9

    4. Uzyskaną masę przełożyć do szczelnego naczynia spożywczego lub słoika i przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przechowywać w szczelnie zamykanym naczyniu bądź słoiku w lodówce do ok. 3 tygodni


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz