3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowe masło orzechowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

orzechy ziemne (solone i niesolone)

  • szklanka orzechy ziemne
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Od kilku miesięcy za mną chodzi,skrada się na sklepowych półkach i kusi....niektóre ma nawet na ubranku napis LIGHT i myśli, że się skuszę.Owszem, ale nie wezmę go ze sklepu, sama sobie zrobię - DOMOWE MASŁO ORZECHOWE Użyłam szklanki orzeszków solonych i szklanki niesolonych.  Do mielenia używałam Thermomixa. Czas mielenia - 1 minuta! Obroty 7-8.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po więcej informacji zapraszam na //quchniawege.blogspot.com/2012/07/domowe-maso-orzechowe.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • już nie kupie sklepowego super

    Zgłoszony przez rudolfik605 na marca 18, 2018 at 08:44.

    już nie kupie sklepowego tmrc_emoticons.) super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super

    Zgłoszony przez korneliakowo na września 2, 2017 at 16:13.

    Super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy z orzechów włoskich też

    Zgłoszony przez krys60 na września 21, 2016 at 11:34.

    Czy z orzechów włoskich też wyjdzie dobre masło?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez Rozka1980 na maja 21, 2016 at 20:11.

    Pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapisuje do wypróbowania 

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 23, 2016 at 17:57.

    Zapisuje do wypróbowania  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W życiu nie jadłam lepszego

    Zgłoszony przez Monisia75 na kwietnia 21, 2016 at 11:40.

    W życiu nie jadłam lepszego masła orzechowego. Moja rodzina też nie. Cała porcja zniknęła w dwa dni tmrc_emoticons.;-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Sklepowego juz wiecej

    Zgłoszony przez Kawiarenka na lutego 18, 2016 at 17:15.

    Super. Sklepowego juz wiecej nie kupie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masełko rewelacja. Lepszego

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 12, 2016 at 14:50.

    Masełko rewelacja. Lepszego naprawdę nie jadłam. Polecam w 100 %!!!!!!!!!! 

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre,dodaję orzechy

    Zgłoszony przez Mac na grudnia 30, 2015 at 23:04.

    Bardzo dobre,dodaję orzechy łuskane,trochę dosalam i dosładzam ksytlitolem,dla mnie super tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne.Doskonale

    Zgłoszony przez mamercik na listopada 11, 2015 at 20:35.

    Bardzo smaczne.Doskonale nadaje się posmarowania małych krakersów,na wierzch kawałeczek świeżego ogórka i przekąska do piwa gotowa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masło przepyszne !!!! Ja

    Zgłoszony przez zosia1003 na maja 21, 2015 at 16:10.

    Masło przepyszne !!!! Ja dodałam jeszcze orzechy nerkowca I migdaly  tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam,takie masło trzyma się

    Zgłoszony przez Paulla na marca 10, 2015 at 15:00.

    witam,takie masło trzyma się w tem.pokojowej i w każdej chwili nadaje się do użytku,to jak z nutellą jak wsadzimy ja do lodówki stwardnieje i cięzko ja potem rozsmarować chyba ze lubi się taką twardszą konsystencje,a co do długości przechowywania to nie ma się co martwić bo w tępie jakim zniknie na pewno nic się nie stanie *zepsuje itp . pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile czasu można przechowywać

    Zgłoszony przez Aga_k na marca 10, 2015 at 12:41.

    Ile czasu można przechowywać takie masło i czy trzeba trzymać w lodowce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, bo doskonale pasuje

    Zgłoszony przez kura domowa na lutego 19, 2015 at 12:51.

    Polecam, bo doskonale pasuje do pieczywa maślanego. Wierzch można dodatkowo posmarować dżemem lub miodem i wtedy otrzymamy słodką wersję.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, łatwe i szybkie

    Zgłoszony przez Angelica na stycznia 13, 2015 at 08:52.

    Bardzo dobre, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zrobiłam z puszkowych solonych i niesolonych. Następnym razem spróbuję zmiksować takie obierane z łupin i dosolić samej, bo jednak te solone z puszki mają dodatek oleju, z którego warto zrezygnować. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masełko genialne, robię już

    Zgłoszony przez jajciucha na listopada 7, 2014 at 18:21.

    Big Smile

    Masełko genialne, robię już jakiś czas i zajadam się nim jak tylko chce mi się słodkiego tmrc_emoticons.-)

    Robię ze szklanki orzechów solonych i szklanki niesolonych.

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Za mną również się

    Zgłoszony przez mikulina na listopada 7, 2014 at 13:56.

    Za mną również się skradało... i teraz mam ! Swoje własne, osobiste, prywatne !

    Dzięki za przepis tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masełko

    Zgłoszony przez martaj. na marca 29, 2013 at 23:20.

    Masełko fantastyczne!!!!dokładnie, nie trzeba nic dodawać, tylko cierpliwie utrzeć i wychodzi gładziutkie masełko! dziękuję za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis. Nie

    Zgłoszony przez cranberry na marca 26, 2013 at 22:52.

    Bardzo dobry przepis. Nie trzeba nic dodawać - cukru ani oleju, jak jest w przepisie z książki - i mamy pyszne, jednoskładnikowe masło orzechowe, bez chemicznych "ulepszaczy"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czyli co ... orzeszki i

    Zgłoszony przez krol_ewna na lutego 2, 2013 at 21:25.

    Czyli co ... orzeszki i kostka masła, 30 sek i jest? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja jeszcze dodaje troszkę

    Zgłoszony przez kosmata22 na października 29, 2012 at 21:27.

    ja jeszcze dodaje troszkę stevi w płynie i jest jak dla mnie doskonały tmrc_emoticons.p

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosty do wykonania

    Zgłoszony przez kasiaolszowy@interia.pl na lipca 11, 2012 at 07:55.

    Prosty do wykonania przepis,tylko 2 rodzaje orzeszków i Tm i gotowe,wystarczy czas 30sek. przy tych obrotach.Polecam tmrc_emoticons.)

    katrinaikarina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze