3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DOMOWA SPIŻARNIA - DŻEM I SOK Z BORÓWKI AMERYKAŃSKIEJ


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

6 małych słoików (212 ml)

DŻEM I SOK

  • 30-50 g cukru brzozowego lub trzcinowego
  • 1000 g borówki amerykańskiej
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego dać borówkę i cukier, podgrzewać 15min/90st/obr.Obroty wsteczne1 (na pokrywę nałożyć miarkę do momentu zagotowania o potem koszyczek)

    2. koszyczek włożyć do innego naczynia (np. miska lub garnek), wlać zawartość naczynia miksującego, oddzielając w ten sposób owoce od soku

    3. owoce i sok przełożyć oddzielnie do słoiczków, i od razu zamykać,

    4. odwrócić do góry dnem, przykryć grubym ręcznikiem i zostawić do ostygnięcia

    5. zamiast kroku nr 4 można słoiki włożyć do garnka wyłożonego ściereczką, zalać wodą na wysokość ok 1 cm przed zakrętką słoika, przykryć garnek pokrywką, gotować na minimalnym ogniu ok 7 min od zagotowania wody, nie odkrywać pokrywy, słoiki zostawić w garnku do całkowitego wystygnięcia

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Fajny Dałam cukier trzcionowy w mniejszej...

    Zgłoszony przez Pimaro na września 16, 2017 at 15:14.

    Fajny tmrc_emoticons.) Dałam cukier trzcionowy w mniejszej ilości i wyszedł niezbyt słodki, pełen borówkowego smaku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wykonany dzisiaj z jagód

    Zgłoszony przez margo71 na czerwca 20, 2016 at 20:13.

    Wykonany dzisiaj z jagód ,dżemik i soczek gęsta konsystencja,pychotka . Polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Teraz sezon na borówki, wiec

    Zgłoszony przez stela na lutego 5, 2016 at 10:00.

    Teraz sezon na borówki, wiec przetestuję ten przepis, dziękuję za inspirację. 

    Komentarz napisałam latem, a teraz dałam gwiazdki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie go zrobiłam jest

    Zgłoszony przez tatiana1 na sierpnia 18, 2015 at 21:11.

    właśnie go zrobiłam jest jeszcze gorący ale słodziutki i pyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze