Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Cukier cynamonowy
Cukier
- 2 kawałki Cynamonu (laski)
- 150 g Cukru białego albo ksylitolu
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć cynamon (2 laski), nałożyć pokrywę, rozdrobnić 20sek/obr10. Jeśli kawałki są nadal widoczne wydłużyć czas o 10sek. Zgarnąć kopystką z boków naczynia.
Do zmiksowanego cynamonu dodać cukier i rozdrobnić 10sek/obr10
Przełożyć do słoika, przechowywać w suchym miejscu.
Idealnie sprawdza się w szarlotce czy jako dodatek do kawy.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz