3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukier cynamonowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Cukier cynamonowy

Cukier

  • 2 kawałki Cynamonu (laski)
  • 150 g Cukru białego albo ksylitolu
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cynamon (2 laski), nałożyć pokrywę, rozdrobnić 20sek/obr10. Jeśli kawałki są nadal widoczne wydłużyć czas o 10sek. Zgarnąć kopystką z boków naczynia.

    Do zmiksowanego cynamonu dodać cukier i rozdrobnić 10sek/obr10

    Przełożyć do słoika, przechowywać w suchym miejscu.

    Idealnie sprawdza się w szarlotce czy jako dodatek do kawy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy