3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chutney dyniowo-jabłkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

  • 1 płaskiej łyżeczki imbiru obranego, posiekanego
  • 1/2 papryczka chili, jeżeli ma być ostro to cała
  • 1 papryka, czerwona, duża
  • 100 gramów cebuli
  • 300 gramów jabłek
  • 500 gramów dynia Hokkaido
  • 50 gramów cukru
  • 1 łyżeczki gorczycy, białej
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do TM włożyć imbir i pokrojoną w ćwiartki cebulę. rozdrobnić 3s/obr.8. Przełożyć do miseczki.

    2. Do TM wsypać cukier i wlać wodę, gotować 5min/100C/obr.1

    3. Dodać pokrojone w kostkę dynię, jabłko, parykę, paprykę chili oraz ocet, gotować 40min/100C/obr2, stawiając na pokrywkę koszyczek.

    4. Przelać do sparzonych wrzątkiem słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić dnem do góry i zostawić na min 10min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli wg uznania konsystencja chutneya nie będzie wodnista to można wydłużyć czas gotowania wg uznania lub pod koniec gotowania dodać trzy łyżeczki żelfiksu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz