3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Buraczki zasmażane z masłem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

dodatki

  • 20 g mąki pszennej
  • 50 g masła smietankowego
  • bardzo duża szczypya soli
  • łyżka soku z cytryny
  • 20 g cukru
  • 700 g surowych buraków
  • 6
    2h 8min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do koszyczka włożyć umyte buraki. Do naczynia miksującego wlać wodę, koszyczek umieścić w naczyniu miksującym, gotować35-40 min /temp. VAROMA /obr. 1. Buraki wyjąć z koszyczka, wrzucić na kilka minut do zimnej wody, obrać, pokroić na mniejsze części. Do suchego naczynia miksującego włożyć masło, mąkę, cukier, sok z cytryny i sól. Gotować 3 min./ 100 stopni C/ obr. 2. Dodać pokrojone buraki i rozdrobnić 15 s/ obroty pozycja 4-5, zgarnąć kopystką, następnie gotować 4 min/ 100 stopni C/ poz.2.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz