3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułka tarta


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Bułka tarta

  • 100 gramy chleba, świerzego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki (3 cm)
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć chleb, rozdrobnić 13-15 s/obr. 7. Powstałą bułkę tartą użyć do wybranego przepisu.
10
11

Porady

Użyć dowolnego białego, czerstwego pieczywa, np. biagetki, ciabatty, zwykłego lub pełnoziarnistego chleba, bułki.
Bułkę tartą, przygotowaną z czerstwego chleba, można przechowywać przez kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dostępu powietrza.
Bułkę tartą przygotowaną ze świerzego lub niezupełnie czerstwego pieczywa należy przechowywać w lodówce.
Przed rozdrobnieniem dodać do chleba zioła lub czosnek (np. 1 mały ząbek czosnku i 5 gałązek świerzej pietruszki, tylko listki). Niewykorzystaną bułkę tartą przechowywać w lodówce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy