3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułka tarta


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Bułka tarta

  • 100 gramy chleba, świerzego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki (3 cm)
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć chleb, rozdrobnić 13-15 s/obr. 7. Powstałą bułkę tartą użyć do wybranego przepisu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Użyć dowolnego białego, czerstwego pieczywa, np. biagetki, ciabatty, zwykłego lub pełnoziarnistego chleba, bułki.
Bułkę tartą, przygotowaną z czerstwego chleba, można przechowywać przez kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dostępu powietrza.
Bułkę tartą przygotowaną ze świerzego lub niezupełnie czerstwego pieczywa należy przechowywać w lodówce.
Przed rozdrobnieniem dodać do chleba zioła lub czosnek (np. 1 mały ząbek czosnku i 5 gałązek świerzej pietruszki, tylko listki). Niewykorzystaną bułkę tartą przechowywać w lodówce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy