3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Boczek z morelami na Varomie


Wydrukuj:
4

Składniki

20 plaster/plastry/plastrów

  • 1 kg surowego boczku, 6-7 ząbków czosnku, 10 suszonych moreli, sól, pieprz, suszony majeranek.
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Boczek rozłożyć na desce, ponacinać  małe kieszonki i umieścić w nich  kawałki czosnku, posypać solą i pieprzem . Obficie posypać majerankiem i ułożyć między  kieszonkami z czosnkiem suszone morele.Następnie  boczek zwinąć w roladę , obwiązać ściśle nitką i  wierzch również doprawić solą ,pieprzem  oraz majerankiem. Do  naczynia wlać 600 ml wrzącej wody, boczek umieścić na dolnej części Varomy  i parawoć ok. 1 godz.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wypróbuję przepis na

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 13:46.

    Wypróbuję przepis na najbliższej imprezie rodzinnej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis i pomysl bardzo

    Zgłoszony przez Ula i Zyga na stycznia 12, 2014 at 23:53.

    Przepis i pomysl bardzo dobry. My zamiast moreli uzylismy suszonych wisni. Boczek parowalismy 90 min. a i tak byl jeszcze lekko ciagnacy sie. Dlatego zdecydowalismy sie boczek podpiec w piekarniku i wyszedl super z chrupiaca skorka. Pozdrawiamy.  Cooking 1  tmrc_emoticons.D

    [[wysiwyg_imageupload:1972:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Również uważam ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 27, 2013 at 05:34.

    Big SmileRównież uważam ,że przepis wart popróbowania tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To może być całkiem niezłe

    Zgłoszony przez Rude na marca 26, 2013 at 23:48.

    To może być całkiem niezłe mniammm tmrc_emoticons.p  Muszę wypróbować na tegoroczną Wielkanoc,...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Smoczek Prosty i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 26, 2013 at 22:16.

    tmrc_emoticons.) Witaj Smoczek tmrc_emoticons.) Prosty i ciekawy przepis, lubię mięsa parowane na varomie tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze