Tu jesteś:
4
Składniki
20 plaster/plastry/plastrów
- 1 kg surowego boczku, 6-7 ząbków czosnku, 10 suszonych moreli, sól, pieprz, suszony majeranek.
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Boczek rozłożyć na desce, ponacinać małe kieszonki i umieścić w nich kawałki czosnku, posypać solą i pieprzem . Obficie posypać majerankiem i ułożyć między kieszonkami z czosnkiem suszone morele.Następnie boczek zwinąć w roladę , obwiązać ściśle nitką i wierzch również doprawić solą ,pieprzem oraz majerankiem. Do naczynia wlać 600 ml wrzącej wody, boczek umieścić na dolnej części Varomy i parawoć ok. 1 godz.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWypróbuję przepis na
Wypróbuję przepis na najbliższej imprezie rodzinnej
Przepis i pomysl bardzo
Przepis i pomysl bardzo dobry. My zamiast moreli uzylismy suszonych wisni. Boczek parowalismy 90 min. a i tak byl jeszcze lekko ciagnacy sie. Dlatego zdecydowalismy sie boczek podpiec w piekarniku i wyszedl super z chrupiaca skorka. Pozdrawiamy.
[[wysiwyg_imageupload:1972:]]
:bigsmile:Również uważam ,że
Również uważam ,że przepis wart popróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
To może być całkiem niezłe
To może być całkiem niezłe mniammm Muszę wypróbować na tegoroczną Wielkanoc,...
Witaj Smoczek Prosty i
Witaj Smoczek Prosty i ciekawy przepis, lubię mięsa parowane na varomie Pozdrawiam