Składniki
25 porcja/porcje/porcji
- 180 g ugotowanej fasoli (ciepłej)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g Miękkiego masła
- 70 g cukru pudru
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 aromat migdałowy
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Do suchego naczynia miksującego włożyć czekoladę i rozdrobnić 10s/obr.10
2. Dodac resztę składników i wymieszać 20s/obr.6
3. Z gotowej masy lepić kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych, migdałach, czy kakao.
Jesli masa jest zbyt rzadka, można umieścić ją przed lepieniem ziemniaczków na godzinę w lodówce, lub pomagać sobie łyżeczką moczoną w zimnej wodzie.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis pochodzi z ulotki z "Florpaku".
Wbrew pozorom, fasola w ogóle nie jest w ziemniaczkach wyczuwalna, a aromat migdałowy daje złudzenie, że ziemniaczki są z marcepanem...
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWypróbowałam wczoraj i
Wypróbowałam wczoraj i skonsumowałm dziś
Pyszne są, mocno czekoladowe, bardzo fajne popsy, kalorycznie druzgocące ale pyszne
Następnym razem troszkę zmodyfikuję. fasola jest bardzo fajną bazą do eksperymentowania.Pozdrawiam
Oryginalny przepis, wart
Oryginalny przepis, wart wypróbowania.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"