3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Gofry - puszyste i chrupiące


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

ciasto:

  • 50 g oleju rzepakowego
  • 50 g cukru
  • 180 g mąki
  • 2 jajka
  • 160 g mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy (16 g)
  • szczypta soli
  • 6
    12min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    ciasto:
  1. Dodać szczyptę soli do białek i ubić pianę z białek przy pomocy motylka - 2 min. 30 s / obr. 3-4 - na sztywno. Przełożyć ją do miseczki. Do Closed lid włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności. Wymieszać ciasto 30 s / obr. 4. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać z bitą śmietaną, owocami lub frużeliną.Ilość cukru można dowolnie regulować. Nie ma ona wpływu na puszystość i chrupkość gofrów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy