Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
ciasto:
- 50 g oleju rzepakowego
- 50 g cukru
- 180 g mąki
- 2 jajka
- 160 g mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy (16 g)
- szczypta soli
-
6
12min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Dodać szczyptę soli do białek i ubić pianę z białek przy pomocy motylka - 2 min. 30 s / obr. 3-4 - na sztywno. Przełożyć ją do miseczki. Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności. Wymieszać ciasto 30 s / obr. 4. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.
ciasto:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać z bitą śmietaną, owocami lub frużeliną.Ilość cukru można dowolnie regulować. Nie ma ona wpływu na puszystość i chrupkość gofrów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz