thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Truskawkowy pudding chia

  • Truskawki (mrożone) - 70 g
  • Erytrol - 20 g
  • Napój ryżowy - 130 g
  • Mleczko kokosowe - 50 g
  • Nasiona chia - 20 g
  • Maliny - 60 g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy truskawki i erytrol, miksujemy 7 s/ obr. 10. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
  2. Dodajemy mleko ryżowe i mleczko kokosowe, miksujemy 5 s/ obr. 6.
  3. Dodajemy chia, mieszamy 10 s/ obr. wsteczne 3,5.
  4. Przekładamy do szklanki/ słoiczka, wstawiamy do lodówki na noc. Po godzinie można zamieszać, aby nasiona chia równo rozłożytły się w słoiczku.
  5. Podajemy posypane malinami lub innymi owocami jagodowymi.

Porady

Wskazówka:


Pudding przygotowujemy dzień wcześniej wieczorem.
Do udekorowania puddingu możemy użyć dowolne owoce jagodowe.
Już teraz możemy zamarynować tofu potrzebne do obiadu, bedzie bardziej aromatyczne.

Czas przygotowania: 1 min + noc w lodówce

Kcal: 297 | B: 6,1 g | T: 19,9 g | W: 23,4 g

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Truskawkowy pudding chia

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?