3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Truskawkowiec


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Truskawkowiec

  • 2 opakowania serków homogenizowanych, truskawkowych, - 2 opakowania Serka Bieluch truskawkowego po 125g sztuka
  • 1 opakowania serka homogenizowanego, waniliowego, - 1 opakowanie Serka Bieluch waniliowego 125g
  • 2 opakowania serka homogenizowanego, naturalnego, - 2 opakowania Serka Bieluch naturalny po 150g sztuka
  • 3 łyżki żelatyny w proszku
  • 0,5 litra galaretki truskawkowej, - 1 opakowanie galaretki truskawkowej
5

Przygotowanie

    Truskawkowiec
  1. Na wstepie należy przygotować galaretkę o smaku truskawkowym według przepisu z opakowania.

    Żelatynę rozpuszczmy w połowie szklanki wrzątku.

    Galaretkę i żelatynę odstwiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. 

  2. Do naczynia miksującego wrzucamy wszystkie serki homogogenizowane, wlewamy ostygniętą żelatynę i galaretkę, mieszamy 30s./obr.4

  3. Przelewamy do formy na ciasta wysmarowanej masłem i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Ja zostawiam na całą noc tmrc_emoticons.) 

  4. Truskawkowiec już jest gotowy do jedzenia. Możemy go podać ze zmiksowanymi truskawkami lub różnego rodzaju sosami, lodami.

    życzę Smacznego 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podałam nazwy serka z którego robiłam ten deser, gdyż serki homogenizowane różnych firm mają różną gęstość.

Sereki firmy Bieluch są gęste tmrc_emoticons.) 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy