Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Truskawkowiec
- 2 opakowania serków homogenizowanych, truskawkowych, - 2 opakowania Serka Bieluch truskawkowego po 125g sztuka
- 1 opakowania serka homogenizowanego, waniliowego, - 1 opakowanie Serka Bieluch waniliowego 125g
- 2 opakowania serka homogenizowanego, naturalnego, - 2 opakowania Serka Bieluch naturalny po 150g sztuka
- 3 łyżki żelatyny w proszku
- 0,5 litra galaretki truskawkowej, - 1 opakowanie galaretki truskawkowej
-
6
12h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Na wstepie należy przygotować galaretkę o smaku truskawkowym według przepisu z opakowania.
Żelatynę rozpuszczmy w połowie szklanki wrzątku.
Galaretkę i żelatynę odstwiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia.
Do naczynia miksującego wrzucamy wszystkie serki homogogenizowane, wlewamy ostygniętą żelatynę i galaretkę, mieszamy 30s./obr.4
Przelewamy do formy na ciasta wysmarowanej masłem i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Ja zostawiam na całą noc
Truskawkowiec
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podałam nazwy serka z którego robiłam ten deser, gdyż serki homogenizowane różnych firm mają różną gęstość.
Sereki firmy Bieluch są gęste
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz