3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Trufle kokosowe z białą czekoladą


Wydrukuj:
4

Składniki

40 kawałek/kawałki/kawałków

Trufle kokosowe z białą czekoladą

  • 60 g migdałów, ze skórką
  • 1 płaty andruta, (1 płat suchego wafla)
  • 200 g białej czekolady
  • 125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła, niesolonego
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 50 g likieru kokosowego, przygotowanego w TM
  • 40 migdałów, ze skórką
  • wiórki kokosowe, do obsypania kulek
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć 60g migdałów. Zmielić obroty turbo 3-4 razy po 2s. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Połamać wafel i włożyć do Blokada naczynia miksującego. Rozdrobnić 5s, obroty 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  3. Blokada naczynia miksującegoCzekoladę połamać na kawałki do Blokada naczynia miksującego. Rozdrobnić 5s, obroty 6.
  4. Dodać 125g śmietany i 30g masła. Podgrzewać 3 min, 60 stopni, obroty 2.
  5. W tym czasie zblanszować 40 sztuk migdałów (w miseczce zalać wrzątkiem i zostawić).
  6. Do Blokada naczynia miksującego dodać 150g wiórków kokosowych, zmielone wafle i 50g likieru. Wymieszać 30s, obroty 6. Odstawić Blokada naczynia miksującego na bok do ostygnięcia masy.
  7. W tym czasie zdjąć skórkę z migdałów.
  8. Ostudzoną masę formować w kulki, wkładając do każdej kulki 1 migdał. Obtaczać w wiórkach, a następnie w zmielonych migdałach. Wstawić do lodówki aby masa stężała
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać surowe wiórki (150g) lub uprzednio podsmażyć je na patelni do uzyskania złotego koloru.
Trufle można jeść schłodzone (wtedy są twardsze) lub po schłodzeniu pozostawić je w temperaturze pokojowej (wtedy są mięciutkie)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy