3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Trufle czekoladowo-miodowe z twarogu


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 25 Migdałów, do dekoracji
  • 150 g gorzkiej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej, do obtoczenia
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1 łyżka likieru Amaretto
  • 1/4 szklanki miodu
  • 200 g gorzkiej czekolady, (lub mlecznej pół na pół z gorzką)
  • 200 g zmielonego niekwaśnego twarogu (jak na serniki), w temperaturze pokojowej
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. 200 g czekolady rozpuścić w kompieli wodnej.


    2. Do Zablokowany włożyć twaróg i miód, zmiksować, obr.3 by nie było grudek. . Dodać roztopioną czekoladę i zmiksować. Dodać Amaretto, wsypać płatki migdałów i zmiksować.


    Masę umieścić w lodówce ma 3 - 4 godziny by stężała


    Po tym czasie z masy czekoladowej odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej (nie może być bardzo gorąca), odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową do zastygnięcia. Wcześniej wierzch każdego udekorować migdałkiem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobione. Są super. Zamiast

    Zgłoszony przez userka13 na listopada 27, 2015 at 21:58.

    Zrobione. Są super. Zamiast czekolady obtoczyłam w naturalnym kakao. Przepyszne.

    Dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierwszy w kolejce do

    Zgłoszony przez an.ka na maja 17, 2014 at 20:35.

    pierwszy w kolejce do wyprobowania Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • może to kwestia sera. lepeij

    Zgłoszony przez lidien na listopada 11, 2012 at 13:40.

    może to kwestia sera. lepeij użyć tradycyjnego twarogu, dobrze odciśniętego z serwatki niż gotowego z wiaderka. szczerze mówiąc z takiego nawet nie próbowałam ich robić, jeśli masa jest mało zwarta można dodać więcej czekolady lub wmiksować trochę masła.

    a co do obtaczania, można użyć innego wariantu i np. zetrzeć czekoladę na tarce na drobnych oczkach lub obtoczyć po prostu w kakao. 

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • u mnie pojawiły sie dwa

    Zgłoszony przez Sonia77 na listopada 11, 2012 at 10:57.

    u mnie pojawiły sie dwa problemy


    masa po wyciagnieciu z lodówki nie była twarda , ale to moze wina serka


    czekolada do obtaczania była b. gęsta i nie dało sie obtoczyc w niej trufli


    za to smak idealny, nawet wyglad nie przerażałtmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)


    prosze o rade badź wskazówke co mogłam źle zrobić


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Ciekawy, wypròbuje na pewno,

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 16, 2012 at 22:27.

     Ciekawy, wypròbuje na pewno, bo jestem ogromnym lakomczuchem tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • lidien napisał: 200 g

    Zgłoszony przez katdud71 na grudnia 4, 2011 at 20:19.

    lidien

    200 g roztopionej idzie do kulek a 150 g na obtaczanie

    ale ze mnie gapa wogóle nie zauważyłam .dzieki

    katdud71

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 200 g roztopionej idzie do

    Zgłoszony przez lidien na grudnia 4, 2011 at 20:02.

    200 g roztopionej idzie do kulek a 150 g na obtaczanie

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jeszcze jedno pytanie czy

    Zgłoszony przez katdud71 na grudnia 4, 2011 at 19:58.

    jeszcze jedno pytanie czy całe 200g czekolady wlać do termomixa i z następnej czekolady obtaczać kulki? czy zostawic troche czekolady do optaczania?

    katdud71

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi ciekawie , spróbuję na

    Zgłoszony przez katdud71 na grudnia 4, 2011 at 19:56.

    Brzmi ciekawie , spróbuję na niedzielna imprezke rodzinną

    katdud71

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Spróbuje zrobić!

    Zgłoszony przez sroczka1 na grudnia 4, 2011 at 19:10.

     

    Spróbuje zrobić! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem wielkim fanem

    Zgłoszony przez karo9999karo na grudnia 1, 2011 at 07:25.

    Jestem wielkim fanem czekolady  Love" alt=Love src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> ale powiem - nie da sie ich zjesc duzo , sa meeega sycace. Super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super deser

    Zgłoszony przez jonasz7-85 na listopada 30, 2011 at 17:59.

    super deser Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze