3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Trufle czekoladowo-miodowe z twarogu


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 25 Migdałów, do dekoracji
  • 150 ggorzkiej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej, do obtoczenia
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1 łyżka likieru Amaretto
  • 1/4 szklanki miodu
  • 200 g gorzkiej czekolady, (lub mlecznej pół na pół z gorzką)
  • 200 gzmielonego niekwaśnego twarogu (jak na serniki), w temperaturze pokojowej
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. 200 g czekolady rozpuścić w kompieli wodnej.


    2. Do Zablokowany włożyć twaróg i miód, zmiksować, obr.3 by nie było grudek. . Dodać roztopioną czekoladę i zmiksować. Dodać Amaretto, wsypać płatki migdałów i zmiksować.


    Masę umieścić w lodówce ma 3 - 4 godziny by stężała


    Po tym czasie z masy czekoladowej odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej (nie może być bardzo gorąca), odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową do zastygnięcia. Wcześniej wierzch każdego udekorować migdałkiem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobione. Są super. Zamiast

    Zgłoszony przez userka13 na listopada 27, 2015 at 21:58.

    Zrobione. Są super. Zamiast czekolady obtoczyłam w naturalnym kakao. Przepyszne.

    Dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pierwszy w kolejce do

    Zgłoszony przez an.ka na maja 17, 2014 at 20:35.

    pierwszy w kolejce do wyprobowania Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • może to kwestia sera. lepeij

    Zgłoszony przez lidien na listopada 11, 2012 at 13:40.

    może to kwestia sera. lepeij użyć tradycyjnego twarogu, dobrze odciśniętego z serwatki niż gotowego z wiaderka. szczerze mówiąc z takiego nawet nie próbowałam ich robić, jeśli masa jest mało zwarta można dodać więcej czekolady lub wmiksować trochę masła.

    a co do obtaczania, można użyć innego wariantu i np. zetrzeć czekoladę na tarce na drobnych oczkach lub obtoczyć po prostu w kakao. 

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • u mnie pojawiły sie dwa

    Zgłoszony przez Sonia77 na listopada 11, 2012 at 10:57.

    u mnie pojawiły sie dwa problemy


    masa po wyciagnieciu z lodówki nie była twarda , ale to moze wina serka


    czekolada do obtaczania była b. gęsta i nie dało sie obtoczyc w niej trufli


    za to smak idealny, nawet wyglad nie przerażałtmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)


    prosze o rade badź wskazówke co mogłam źle zrobić


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Ciekawy, wypròbuje na pewno,

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 16, 2012 at 22:27.

     Ciekawy, wypròbuje na pewno, bo jestem ogromnym lakomczuchem tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • lidien napisał: 200 g

    Zgłoszony przez katdud71 na grudnia 4, 2011 at 20:19.

    lidien

    200 g roztopionej idzie do kulek a 150 g na obtaczanie

    ale ze mnie gapa wogóle nie zauważyłam .dzieki

    katdud71

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 200 g roztopionej idzie do

    Zgłoszony przez lidien na grudnia 4, 2011 at 20:02.

    200 g roztopionej idzie do kulek a 150 g na obtaczanie

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jeszcze jedno pytanie czy

    Zgłoszony przez katdud71 na grudnia 4, 2011 at 19:58.

    jeszcze jedno pytanie czy całe 200g czekolady wlać do termomixa i z następnej czekolady obtaczać kulki? czy zostawic troche czekolady do optaczania?

    katdud71

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi ciekawie , spróbuję na

    Zgłoszony przez katdud71 na grudnia 4, 2011 at 19:56.

    Brzmi ciekawie , spróbuję na niedzielna imprezke rodzinną

    katdud71

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Spróbuje zrobić!

    Zgłoszony przez sroczka1 na grudnia 4, 2011 at 19:10.

     

    Spróbuje zrobić! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem wielkim fanem

    Zgłoszony przez karo9999karo na grudnia 1, 2011 at 07:25.

    Jestem wielkim fanem czekolady  Love" alt=Love src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> ale powiem - nie da sie ich zjesc duzo , sa meeega sycace. Super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super deser

    Zgłoszony przez jonasz7-85 na listopada 30, 2011 at 17:59.

    super deser Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze