Tu jesteś:
4
Składniki
Składniki
- 4 łyżki amaretto lub rumu
- 1 słoik kompotu wiśniowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- ewentualnie cukier do smaku
5
Przygotowanie
Kompot przelewamy do
"Blokada naczynia miksującego" ( zsotawiamy trochę soku do zamieszania mąki ). Obr.2
"Brak obrotów wstecznych" 100st.C doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy wymieszaną mąkę z sokiem i ok. 1min gotujemy. Przed podaniem dolewamy alkohol.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sos można podawać do bitej śmietany lub oddzielnie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa podobny sosik jadłam z
Ja podobny sosik jadłam z naleśnikami z marmoladą i podanymi z lodami waniliowymy..... pychaaaa