3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serniczek na zimno truskawkowy :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 kg serka waniliowego w wiaderku
  • 50 g żelatyny
  • opakowanie biszkoptów
  • 120 g cukru pudru
  • 800 g truskawek
  • 1 galaretka o dowolnym smaku
  • skórka i sok z limonki
  • 10 małych listków mięty truskawkowej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Galaretkę przygotować wedlug przepisu na opakowaniu i odstawić do przestudzenia (ja dałam galaretkę niebieską winiary).

    Następnie żelatynę rozpuścić w pół szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstawić na 20 minut. Potem do naczynia wlać 400 g przegotowanej gorącej wody i włozyć żelatynę, wymieszać  - czas 30 sek, obr.3. Przelać do osobnego naczynia i przestudzić.

    Do naczynia włożyc serek i cukier puder i wymieszać cza 4o sek, obr.4-5.  Dodać skórkę startą z jednej limonki i sok wycisnięty, dodać drobniutko posiekane listki mięty i następnie przy włączonym urządzeniu dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać czas 30 sek, obr.4.

    Tortownicę lub inną blaszkę (u mnie naczynie żaroodporne prostokątne) wyłożyć biszkoptami, przelać powoli masę i powtykać połowę pokrojonych truskawek i  wstawić do lodówki, aby masa się stężała. Nastepnie ułozyć resztę pokrojonych truskawek  i zalać galaretką, schłodzić.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz