Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
PUDDING CHIA Z MANGO I KURKUMĄ
- 1 opakowania mango, mrożone (450g)
- 3 łyżki nasion chia
- 1 łyżeczki kurkuma, mielona
- 1-2 łyżki miód gryczany, opcjonalnie
- 100 gramów jogurtu greckiego
- 4 łyżki granat, pestki
- 4 łyżki orzechy nerkowca, prażone, niesolone, opcjonalnie
-
6
12h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Mango zmiksować 10 s/ obr. 8
- Dodać chia, kurkumę, miód. Mieszać przy pomocy kopystki 30 s/ obr. 5
- Przełożyć do pucharków, odstawić na 12 godzin do lodówki
- Przed podaniem udekorować jogurtem, granatem i orzechami
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Oczywiście 12h to czas chłodzenia, nie pieczenia
Po przepis w wersji analogowej zajrzyj na blog Foodstories.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz