3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Panna Cota


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 400 ml smietany, 30% lub 36%
  • 1,5 MT cukru(jak ktos nie lubi slodko, wystarczy 1 MT)
  • 6 platkow zelatyny
  • 2 laski wanili
  • 4 truskawki, lub inne owoce do dekoracji
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Platki zelatyny  zalac zimna woda i odstawic na 5 min.

    2.Zalozyc  motylek , wlac smietane, cukier i gotowac 5-6  min./100C/obr.1-2

    3.Dodac odcienczona zelatyne do smietany i nadal gotowac.

    4. Laski wanili przekroic wzdluz , zdrapac nozem miaz i dodac do naczynia miksujacego wraz z cala laska wanili, po 1 min.wyjac laski wanili

    5.Przelac do malych kubeczkow wysmarowanych olejem i odstawic do lodowki do ostygniecia i stezenia.

    6.Po stezeniu wywrocic panna cote z kubeczka na talerz i udekorowac truskawka

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wygląda pysznie!

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na listopada 6, 2011 at 13:19.

    Wygląda pysznie!

    www.thermoprzepisy.pl

    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam nadzieje ze bedzie tez

    Zgłoszony przez Magnus na października 31, 2011 at 19:47.

    tmrc_emoticons.;) Mam nadzieje ze bedzie tez smakowalo,nie wiem jak cukier waniljowy sie roztopi w smietance i czy koncowy efekt bedzie tez taki dobry jak cukier(po prostu dac mniej cukru, jak nie lubi sie za slodko),a zelatyna moze byc w proszku , trzeba wyczuc -sprobuj okolo 4-5 lyzeczek od zupy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyglada PRZEpysznie. Mozna

    Zgłoszony przez karo9999karo na października 31, 2011 at 11:20.

    wyglada PRZEpysznie. Mozna dodac zelatyne w proszku i cukier waniliowy? Ile wtedy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze