3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Nutella z cieciorki (grochu włoskiego)


Wydrukuj:
4

Składniki

krem

  • 3 łyżki oleju z pestek dyni
  • garść orzechów nerkowca
  • 1,5 MT karobu /mączka chlebka Swiętojańskiego, alternatywa czekolady
  • 120-140 g cukru brązowego, zamiast cukru mogą być daktyle
  • 200 g ugotowanej bez soli cieciorki
  • 1 laski wanili
  • 2-3 łyżek sok z cytryny
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Orzechy,cieciorkę włożyć doBlokada naczynia miksującego i zmiksować do  uzyskania jednolitej konsystencji na obr 8-10 przy pomocy kopystki.Dodać pozostałe skłdnikiiponownie utrzeć przy pomocy  kopystki obr7 czs20 sek.W wersji dla dorosłych można dodać 2 łyżki świeżo zaparzonej mocnej kawy naturalnej.jeśli  konsystencja  jes  zbyt gęsta dodać wodę w takiej ilości by uzyskać pożądaną konsystencję

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobilam kilka dni temu i

    Zgłoszony przez Afroddytta na lutego 6, 2016 at 11:32.

    Zrobilam kilka dni temu i ogolnie smaczne, dzieci chętnie jedzą. Zrobiłam z pestkami słonecznika (jedno z dzieci nie je orzechów), dałam ok 100g cukru brązowego (naszykowalam daktyle, ale dzieci mnie zagadaly i wsypałam cukier tmrc_emoticons.;)), kakao 1/2 miarki i karob 3/4 miarki. 

    nastepnym razem moze wprowadzę inne modyfikacje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy pomysł,

    Zgłoszony przez Wilusz22 na stycznia 10, 2016 at 15:46.

    Bardzo ciekawy pomysł, dzisiaj robiłam, chociaż następnym razem pomyślę jakby go pod siebie jeszcze bardziej przerobić. 

    Afroddytta, ja właśnie robiłam dzisiaj z kakao, bo nie miałam karobu ani pojęcia skąd go wytrzasnąć, tylko dałam go mniej więcej 3/4 miarki zamiast 1,5 i wyszło jadalne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy ktos robił z dodatkiem

    Zgłoszony przez Afroddytta na stycznia 5, 2016 at 15:13.

    A czy ktos robił z dodatkiem kakao zamiast części  karobu? chodzi mi o uzyskanie smaku bardzuej czekoladowego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny, zdrowy i smaczny

    Zgłoszony przez Agata Michaud na czerwca 15, 2014 at 20:28.

    Świetny, zdrowy i smaczny deser! tmrc_emoticons.) 

    Robiłam też z dodatkiem orzechów włoskich, słonecznika. Sprawdza się jako krem do kanapki czy naleśnika na drugie śniadanie dla dziecka w przedszkolu. Użyłam oleju rzepakowego tłoczonego na zimno.  Dzięki tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu, czy myslisz, że na

    Zgłoszony przez Pippi na lipca 12, 2013 at 10:48.

    Małgosiu, czy myslisz, że na ciecierzycy z puszki też wyjdzie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Używam jej do smarowania

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na lipca 11, 2013 at 22:36.

    Używam jej do smarowania pieczywa doskonale się rozprowadza, lub jako nadzienie do babeczek.Jest to  zdrowa przekąska nie tylko dla dzieci.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze