3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mus z jabłek papierówek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

Mus z papierówek

  • 2 łyżki miodu naturalnego
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty przyprawy do jabłecznika
  • 2 porcje jabłek papierówek, dwa naczynia miksujące obranych i poćwiartowanych papierówek, bez gniazd nasiennych

Przyprawa do jabłecznika

  • 1 łyżki cynamonu mielonego
  • 1 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
  • 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego
  • 1/2 łyżeczki imbiru mielonego
5

Przygotowanie

    Przyprawa do jabłecznika
  1. Wszystkie składniki zmieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku

  2. Mus z papierówek
  3. 1. Do Closed lid włożyć porcję jabłek - do poziomu 2 litrów

    2. Rozdrobnić: czas 5 s, obr. 6

    3. Przełożyć rozdrobnione jabłka do innego naczynia

    4. Rozdrobnić drugą porcję jabłek - ilość i parametry - jak wyżej

    5. Dodać do Closed lid porcję rozdrobnionych jabłek z drugiego naczynia i przykryć MT

    6. Gotować: czas 10 min., poz. 2

    7. Dodać przyprawę i miód, zamieszać kopystką i przykryć koszyczkiem

    8. Gotować: czas 10 min., poz. 2

    9. Zamieszać kopystką, przełożyć do słoiczków i obrócić na kilka minut do góry dnem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Uwaga 1: Ugotowane jabłka można też zmiksować, przy założonej MT: czas 30 s., poz. 6

Uwaga 2: Mus można stosować jako dodatek do ryżu, makaronu, jabłecznika i różnych deserów


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy