3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mus jabłkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 3-4 łyżeczki trochę cukru, nie koniecznie
  • 4-5 łyżki trochę wody
  • jabłka kwaśne
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Jabłka duszone np. na szarlotkę
  1. do Closed lid wrzucamy obrane, pokrojone na części jabłka do wysokości 3/4 kubka. 

     

  2. miksujemy 4 sek. obr. 6-7

  3. dolewamy troszkę wody (3-4 łyżki) i gotujemy w tem. 100 st. czas 20 min. na początku przez 10 min. gotujemy przykryte, potem zdejmujemy miarkę i gotujemy bez przykrycia.

    Jak ktoś lubi słodkie jabłka można dodać cukru 2-3 łyżeczki na ostatnie 4 min przed zakończeniem gotowania

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

gorące jabłka wkładamy do wyparzonych słoików, od razu zakręcamy i ustawiamy do góry dnem aby się zawekowały.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz