3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mleczna pianka


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 3 galaretki owocowe, - kolory np. pomarańczowa, zielona, czerwona
  • 500 ml przegotowanej g orącej wody + 500 ml przegotowanej wody do przygotowania 3 galaretki
  • opakowanie biszkoptów
  • owoce np. wiśnie
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Dwie galaretki (zieloną i pomarańczową) rozpuścić w 250 ml gorącej wody i przestudzić.

    Do naczynia wlać 250 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego i ubić na sztywno za pomocą motylka - obroty poz. 4, następnie powoli wlewać tężejącą galaretkę (pomarańczową) do naczynia i ubijać - czas 2 minuty, obroty poz.4.

    Masę przełozyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i włożyć do lodówki, aby stężała.

    Tak samo postąpić z drugą galaretką (zieloną) i wlać na pierwszą warstwę ptasiego mleczka. Włożyć do lodówki.

    Gdy masa stężeje ułożyć na niej owoce - wiśnie lub inne, zalać trzecią galaretką (czerwoną) przygotowaną wg tradycyjnego przepisu na opakowaniu i włozyć do lodówki do stężenia.

    Smacznego.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz