Składniki
40 kawałek/kawałki/kawałków
marmoladki
- 500 gramów suszonych moreli
- 1/2 łyżeczki łyżeczka cynamonu mielonego
- 500 gramów płatków owsianych, (uprażonych na suchej patelni)
- 1/2 szklanki ziaren sezamowych
- 1/2 szklanki mieszanki dowolnych orzechów, migdałów, ziaren słonecznika, rodzynków, suszonej żurawiny
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Morele opłukać w gorącej wodzie, włóżyć do naczynia i dodać cynamon. Następnie zalać wodą w ilości takiej, aby tylko przykryć morele. Gotować 5 min./100 st. C/obr. 1.
Wystudzone morele zmiksować przez 5 sek./obr. 7
Dodać uprażone na suchej patelni płatki owsiane oraz sezam i mieszankę orzechów z rodzynkami i żurawiną. Wymieszać przez 5 sek/"Obroty wsteczne" /obr. 3-4
Za pomocą kopystki rozsmarować masę ok. 5 mm warstwą na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Krajać na małe prostokąty nożem i pozostawić do doschnięcia na kilka godzin.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz