3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

marmoladki owsiane


Wydrukuj:
4

Składniki

40 kawałek/kawałki/kawałków

marmoladki

  • 500 gramów suszonych moreli
  • 1/2 łyżeczki łyżeczka cynamonu mielonego
  • 500 gramów płatków owsianych, (uprażonych na suchej patelni)
  • 1/2 szklanki ziaren sezamowych
  • 1/2 szklanki mieszanki dowolnych orzechów, migdałów, ziaren słonecznika, rodzynków, suszonej żurawiny
5

Przygotowanie

  1. Morele opłukać w gorącej wodzie, włóżyć do naczynia i dodać cynamon. Następnie zalać wodą w ilości takiej, aby tylko przykryć morele. Gotować 5 min./100 st. C/obr. 1.

  2. Wystudzone morele zmiksować przez 5 sek./obr. 7

  3. Dodać uprażone na suchej patelni płatki owsiane oraz sezam  i mieszankę orzechów z rodzynkami i żurawiną. Wymieszać przez 5 sek/Counter-clockwise operation/obr. 3-4

  4. Za pomocą kopystki rozsmarować masę ok. 5 mm warstwą na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Krajać na małe prostokąty nożem i pozostawić do doschnięcia na kilka godzin.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy