Składniki
0 porcja/porcje/porcji
-
- 5 g spirytusu
- 600 g masy marcepanowej
- 25 g syropu do nitki
- 80 g suszonych moreli
- 80 g Suszonych śliwek
- 80 g piernika
- 30 g orzechów włoskich
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
orzechy zmiksować, obr 10, 8 sek
włożyć piernik, śliwki i morele, zmiksować obr 8, 10 sek
dodać ciepły syrop i spirytus, miksować obr 7, 10 sek
Wyłożyć masę, ulepić kulki o wadze 5 g, do środka można włożyć rodzynkę.
Z marcepana ulepić kulki o wadze 5 g, rozwałkować na krążki(pomiędzy dwoma kawałkami folii), w które zawinąć piernikowe kulki.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Syrop „do nitki”: z 200g cukru, 70g wody, łyżeczki soku z cytryny ugotować syrop (kropla syropu spuszczona z łyżki pozostawia za sobą „nitki”)
Marcepan można zabarwić czekoladą lub barwnikiem spożywczym i wykorzystać do dekoracji.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMarcepan to super ciasteczka
Marcepan to super ciasteczka .D
zieki za 
dodany przepis do
dodany przepis do wyprobowania

Ela, fakt, zabawy trochę
Ela, fakt, zabawy trochę jest, w tych pralinkach nie ma co się zepsuć, dodatkowo są zaprawione alkoholem, można zrobić już
Ciekawy przepis na prezenty
Dodane do wypróbowania
Dodane do wypróbowania
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Joasiu, ciekawy przepis
Joasiu, ciekawy przepis
Trochę zabawy ale nie trzeba już piec. A jak długo mogą leżeć takie pralinki?
Pytam na ile wcześniej mogę je zrobić, żeby nie lepić tuż przed świętami
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/