


- TM 31
Składniki
-
- 5 g spirytusu
- 600 g masy marcepanowej
- 25 g syropu do nitki
- 80 g suszonych moreli
- 80 g Suszonych śliwek
- 80 g piernika
- 30 g orzechów włoskich
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
orzechy zmiksować, obr 10, 8 sek
włożyć piernik, śliwki i morele, zmiksować obr 8, 10 sek
dodać ciepły syrop i spirytus, miksować obr 7, 10 sek
Wyłożyć masę, ulepić kulki o wadze 5 g, do środka można włożyć rodzynkę.
Z marcepana ulepić kulki o wadze 5 g, rozwałkować na krążki(pomiędzy dwoma kawałkami folii), w które zawinąć piernikowe kulki.
Porady
Syrop „do nitki”: z 200g cukru, 70g wody, łyżeczki soku z cytryny ugotować syrop (kropla syropu spuszczona z łyżki pozostawia za sobą „nitki”)
Marcepan można zabarwić czekoladą lub barwnikiem spożywczym i wykorzystać do dekoracji.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Marcepan to super ciasteczka .D
zieki za 
dodany przepis do wyprobowania

Ela, fakt, zabawy trochę jest, w tych pralinkach nie ma co się zepsuć, dodatkowo są zaprawione alkoholem, można zrobić już
Dodane do wypróbowania
Joasiu, ciekawy przepis
Trochę zabawy ale nie trzeba już piec. A jak długo mogą leżeć takie pralinki?
Pytam na ile wcześniej mogę je zrobić, żeby nie lepić tuż przed świętami